stephaniesliv

Done and done

Kategori: Allmänt

*Trötttjej_89*

Hej och godkväll. Är så SJUKT trött just nu. Jobbet har gått bra i helgen men jag är helt slut. Snart hemma och kan bänka mig i soffan o sen sängen. Vilken lycka! 

Har även ätit mat för en somalisk familj o håller på att spricka... Igår skulle jag gå och köpa tandkräm och hämta min telefonladdare på kontoret (sov ju över på hotellet vi höll utbildningen på i sthlm) så jag knatade till kontoret. Efter det tänkte jag att jag går o köper lite tandkräm o sen gå hem och däcka. Resultatet blev en powerwalk genom Stockholm på 8,4 km.. Hahahaha. Så totalt 9 km promenad då, rätt bra ändå för att vara så trött och DÖD! Kände mig nästan full när jag promenerade för jag såg så dåligt i mörkret.  Ska egentligen ha glasögon för mitt brytningsfel i mörker.. Samma sak när jag kör bil. När jag är trött blir allt extra suddigt. Det va fest på stan och det var väldigt kul att beskåda från ett nyktert öga.. Hahahaha. Speciellt på stureplan. Utanför NK tutade bilarna på varandra o hade roligt.. Började med att en inte slutade tuta o sen drog alla andra igång, kändes som att jag var i typ Indien eller nån annanstans där det är fullt normalt att gå lös med tutan för skojs skull. Underbart med lite atmosfär. Jag älskar Stockholm och igår fick jag se en fin sida av staden. Min fina, vackra stad <3 känner mig tryggare att gå i sthlm på kvällen än hemma i Norrtälje. Stört men sant! 

Vid 22:10 staplade jag in på hotellet och frågade om gymmet är öppet dygnet runt. Tänkte nämligen träna imorse men.. Naaaahhh... Hahaha någon måtta får det vara! Satsar 100% imorgon istället :) 

Nu ska jag snart gå av bussen och handla lite med älsklingen. Sen blir det att titta på Lost (första gången jag ser serien... Jag vet!) och bara ta det lugnt! Hoppas ni haft en fin helg! Vädret har ju varit fantastiskt iaf 😍😍😍 

Courtyard by Marriott. Så jävla najs hotell alltså! 

Mitt Stockholm <3








/zzzzzzzzzZzzzzz



Work

Kategori: Allmänt

Well well well, look who's up and running!

Wow, vaknade med mungiporna nere i golvet o bara kände WHY GOD WHY?!? Efter att ha trampat i vatten som luktade kaffe o svurit lite över att jag fortfarande "inte hade något att ha på mig" kände jag att nä, det blir ju inte bättre av att vara på tvären såhär. Lite skrattretande är det att dom helgerna det är vår så ska jag jobba... Kul. Verkligen. Men nu är det bara att tagga till! 

Tittade precis på Kenza och Calles nummer från Let's Dance igår och blev så glad över att de fick full pott av juryn! De är verkligen duktiga och förtjänar verkligen att vara kvar i tävlingen! Det är bara att kämpa vidare och applicerar den attityden på mig själv nu. Let's do this! 



/Sola lite åt mig med 




Nuttinittigullgull <3

Kategori: Allmänt

Freeeeeeedaaaag!!!! 

Även fast jag jobbar hela helgen är det något speciellt med fredagar! 

Igår åkte jag hem till mamma efter en lite kortare arbetsdag. Mormor var på besök och ville hinna krama om henne innan hon for tillbaka till dalarna igen. Hann även gosa med min lilla älskling och jag blir alltid lika varm i hjärtat av den här lilla busen <3 


Hahaha så söt!! :') 

Vaknade imorse och tyckte mig se lite resultat. Dock en lång väg kvar till mina mål. Men it's getting better!



Le tired/the future

Kategori: Allmänt

God morgon!

Kan väl påstå att jag varit piggare än såhär.. Hehe. Shit vad trött jag är! Startade inte dagen med att träna och märker sån skillnad alltså. Men men, min kropp behöver vila lite känner jag. 

Ska jobba i helgen och är väl peppad över själva uppdraget men beklagar mig lite över att det är på en helg. Är rent ut sagt galet trött på att behöva jobba helger. Visste ju om det när jag började jobba här och snart går min anställning dessutom ut. Får bita ihop dehär helgerna som jag ska jobba innan projektet tar slut. Tänk att det är över i juli... Känns helt sjukt ju!! Vad ska det bli av mig? Vad vill jag göra med mitt liv? Även fast jag är färdig med helgjobb så kanske det är inom ideella sentorn jag hör hemma? Ahh det är 1000 frågor! Samtidigt har jag börjat skissa lite på att starta eget. Med rätt kontakter och ingång så tror jag att det kan bli riktigt bra! Men hur gör man? Att ha eget känns som att det är likamed att jobba dygnet runt 356... Sen är det det här med att jag vill pröva på livet utanför Svedala också. Känna o klämma på livet utanför den här Scandinaviska bubblan.. Innan man sitter här gravid med trillingar och ett huslån xD nej, usch mår illa av bara tanken att inte få "leva klart" innan allt sånt där som också är underbart -men inte just nu bara.. 

DET ÄR SÅ SVÅRT!!! Kommer det lösa sig? Kommer jag sitta här arbetslös om mindre än ett halvår? Ahh jag vet inte! Har börjar söka jobb men de ansökningarna har inte lett till något tråkigt nog. Inte ens en intervju liksom. Mycket måste ha hänt med vad som är "inne" med hur man ska söka jobb. Väldigt mycket händer på 3 år och jag har 0 koll på trender osv. Får försöka läsa på lite. En sak jag vägrar göra dock är en video. Det är ingen talangjakt liksom, nån måtta får det vara! Hehe. Undrar HUR det vart så populärt och att folk faktiskt går på en video när de går vidare i ansökningar. De värsta psykfallen är även världens bästa skådisar sägs det. Just sayin'. But I guess haters gonna hate! Hahaha 

Utbilda 4 nya ambassadörer står på schemat inför helgens jobb. Ska bli kul som vanligt! :) gäller att sätta sig in i allt igen bara då det var ett tag sen sist. 

Var så trött igår och trodde att en promenad skulle hjälpa...Jag va dock lite skeptisk. 

Bild från morgonen. Såg tröttare ut där men så var inte fallet, hahaha

En fin låt jag lyssnar på just nu <3 


/Dags att vakna lite



Work it girl

Kategori: Allmänt

& så välkomnar vi denna onsdag..!

Är på så galet bra humör. Hade en så himla mysig kväll igår *girl_inlove_89*! Och har ett så bra flow med träningen nu så det är löjligt. Tränat varje morgon nu den här veckan. Idag tränade jag ben och la på några kg till på skivstången och kände ingen skillnad typ. Amen!! 🙏 haha! Nej men åhhh hade glömt hur det var att vara här. Och bättre blir det. Tar samma vikter nu innan jag åkte till Tobago. Snart april så det är på tiden! Men det har varit svårtstartat och when missing paradise och suttit fast i detta vinterland så har jag varit smått omotiverad. Men nu är våren typ här (vi säger så) och saker liksom börjar ljusna i allmänhet så kommer det tillbaka.. "It's all coming back to meeeee nooow" som Celine sjunger på lugna favoriter ;)

Och vem blir inte lycklig av god egenlagad mat? Linas matkasse gjorde debut i vårt kök igår och vart lite av en succé! Vart alldeles varm i hela hjärtat av ett grymt teamwork med att laga maten tillsammans med hjärtat och resultatet gjorde att jag vart varm i hela själen för FAN vad gott det va! Vi gjorde falaffeln. Dreglar bara jag tänker på det. Bäst av allt är att det blev två matlådor av det som blev över (kassen är till 4 personer). Så jag kommer få en gastroorgasm vid lunch idag 😅 :'). Alltså kolla bara: 


BOOM! Sen var det iofs lite krångligt att äta det sen. Ska man rulla ihop den eller hur gör man liksom? Haha! Är en torsk på att lägga upp maten fint men sen blir det bara kaos ändå när jag väl ska få i mig det. 5/5 toasters iaf. Förutom att jag luktade så mycket vitlök så att jag nog tagit död på hela vampyrsläktet. Men jag älskar vitlök så my bad.. 

/Fortfarande mätt och belåten (och kanske lite frälst) 










Godmorgon tisdag i bilder

Kategori: Allmänt













/Extrem samlare av bilder 



Linas vegetariska matkasse

Kategori: Allmänt

Ikväll kommer vår första leverans på Linas vegetariska matkasse. Är så peppad då jag fick se menyn för veckan. Den här kassen är perfekt för den som vill äta mer vegetariskt men som kanske inte vet hur. Dock förstår jag inte vad som kan vara så svårt. Plocka bort köttet liksom? Hehe. Nejmen, jag har ju varit vegetarian i hela mitt liv så jag vet ju inte bättre. Ska jag vara ärlig skulle jag nog misslyckad med att laga kött så att det blir ätbart så jag kan på ett sätt förstå lite :) 

Här är menyn för denna vecka. Ska bli galet spännnande. Det här är saker jag själv aldrig hade kommit på tanken att laga själv. Så det är kul att få ny inspiration i matlagningen. Tycker ju att matlagning är galet kul (när jag har tid). 









Helgens gastro

Kategori: Allmänt

Godmorgon soliga måndag! 

Riktigt härligt att vakna en måndag och vara så taggad! :) först ut på schemat stod rygg- och magträning på gymmet. Bålen börjar äntligen orka och nu är jag liksom uthållig. Började med att dö efter 10 situps efter semestern.. Haha :') vi börjar alltid nånstans och därifrån blir det bara bättre och bättre! 

Lagade god mat i helgen och känner mig lite mallig. 

Körde på två olika varianter. Ena med räkfyllning och den andra var vegetarisk. Nom nom nom. Dumplings är rätt enkla att göra MEN det tar sin lilla tid. Kl.21 på lördagen kunde jag förtära dessa små knyten. Började hacka strax innan 19. Inget för den som är galet hungrig 😅
Använde mig av det här receptet: 


Sen vidare till min "efterrätt". Kanske inte en klassisk efterrätt, men jo.. Den smakade lite som godis :) en virgin... Skinner. Vi kallar drinken för skinner. Haha. Den heter säkert nånting annat på riktigt men eftersom det är mitt "eget" recept så kallar jag den här Skinner. Lime, 1 passionsfrukt, ingefära, äppeljuice, apelsinjuice, mynta. In i en shaker och häll över krossad is. Toppa med lite ramlösa/loka med citronsmak. Lite bubbel helt enkelt. Välj juicer utan tillsatt socker och voila! Skinny and healthy 👍

Sen till triumfkortet. Igår gjorde jag en raw brownie. Dog och hamnade i himlen. Herregud vad gott det var!!! 😍😍😍😍😍
Körde efter det här receptet:
http://www.therawtarian.com/raw-brownie-recipe


/Hoppas ni haft en fin helg



On my mind/inspo

Kategori: Allmänt



















/Ur arkivet


JKP

Kategori: Allmänt

Hello world!

Idag blir det en dagstur till Jönköping. Skönt med alternative office för en dag! På schemat står lite rekande till ett framtida möte/event och möte med ett gäng eldsjälar. Fantastiskt kul! 

I helgen kom jag underfund med att jag är på god väg tillbaka i träningsväg. Det är uthålligheten jag behöver finslipa på lite. Äntligen är jag inne i ett flow med kosten och är ju såklart sugen men det känns bra att motstå. När träningen går framåt blir det så svart på vitt att dålig kost kommer att ge bakslag. Positiv spiral!

Igår gjorde jag en galet god middag! Räkorna kan bytas ut mot kyckling. 


Recept: 
Tärna avokado, tomat och finhacka rödlök. Häll en juice från en halv lime över och blanda lite. Krydda med salt, citronpeppar och salladskrydda. 

Fräs räkorna och delad sparris i chili, vitlök (med olivolja eller kokosolja). Ha i lite matvin om du vill för smakens skull. Ha i andra halvan juice från limen och krydda lite med salt. 


Servera ovanpå de tärnade grönsakerna och häll över vätskan som blev över i pannan från räkorna. Strö över lite feta ost och salta med lite (!) örtsalt! 

Nu ska jag konsumera den här lilla skinny latten, mums! 


/Morgonstund har guld i mun 



Foodporn

Kategori: Allmänt

Hallååå! 

Jag tänkte bara uppdatera lite snabbt med ett humsmostips. Alltså är man en som jag som blir sugen på sött och gott på jobbet eller vill bara ha något snabbt och gott innan man ställer sig och lagar mat? Se hit! Haha :) nejmen när vi va på Yasuragi i veckan väcktes min kärlek till raw-bakning. Rawfood är desto jobbigare att laga då det ska stå och "puttra" i 42 gradet i 10 timmar. Snacks däremot är lite lättare. Höftade lite och producerade världens godaste chockladboll. Fritt från vitt socker och sjukt god. Ett plus att det är en energikick som medföjler är bara ett plus. Ser de inte goda ut? De är de också! Testa! Tar typ 10 minuter att göra dem :) 


Recept på raw-chockladboll


Typ 2 dl mixade nötter. Jag använde cashew, hassel och pumpakärnor

2-3 matskedar raw kakao

C.a 10 urkärnade dadlar

Kokosflingor att rulla i 

Mixa ihop nötterna i en matberedare eller stavmixer (jag använde en stavmixer o de gick kalas men man får gröpa ur o mixa om några ggr). Mixa nötterna först så de blir lite mjölaktiga och lägg dem sedan i en egen skål. Häll sedan i kakaon.

Mixa sedan dadlarna så att de blir som en creme. 

Blanda i dadelcremen så att de blir en bra ganska torr mix men ändå så att det går att forma till små bollar. 

Rulla sedan bollarna i kokosflingorna 

Hihi mitt eget recept! Allvarligt jättegoda och typ samma smak som en vanlig kokosboll   

/Enjoy




Ännu en låt

Kategori: Allmänt




/Inte så glad just nu





Jag är redo att dö för att känna att jag lever

Kategori: Allmänt

Alltså den där låten är så j*vla bra!!!!!!!! Alltså repeat i mina hörlurar såfort jag går nånstans alltså. Så deprimerande egentligen men jag blir typ peppad av den.. Hahaha. Som sagt bipolärtjej_89? Nej men.. Ja, nej. Så fin låt på något sätt och det är lite så jag känner just nu. Gick runt på ica igår o bara trummar på min korg o sjunger med. Åh <3 Daniel Adams-Ray alltså. Kung! 


Påväg hem från stan nu lite senare än vanligt då jag träffat min kusin och avnjutit lite asiatisk mat. Mycket gott och trevligt. Hann även stoppa i mig en socker- och fettfri frozen yoghurt, drömmen alltså! Säkert helt onyttig ändå men men! Den här underbara vårdagen får jag leva på ett tag för det ska bli snö(?!) enligt smhi veckan framöver. 

Jahao.. Vad mer? Har typ inte hunnit "jobba" den här veckan riktigt. Har bara haft massvis med möten. Har massor att bocka av men möten tar upp mycket tid och då hinner man svara på något mail för att sedan sätta sig i möte igen. Efter helgens styrgruppsmöte fick vi en hel del att göra. Dela ska vi kalla till årsmöte (!). Så otroligt kul att det här projektet jag arbetat med kommer att grunda sig till något permanent. Stoltprojektledare.se haha! Inte för att jag kan ta åt mig äran, för den här processen har vi verkligen tagit steg för steg tillsammans. Alltså lyckan när man lyckats impementera det här. DET är dock något jag är stolt över och kan ta åt mig en del ära. Men hade aldrig kunnat göra det utan alla runtomkring en. Alla ledamöter. projektgrupp osv. Finns det en vilja finns det en väg. Så är det bara. Bevisat och klart. Bam! Så häftigt! Det här kan jag leva på länge. Engagemanget bara hoppade in i 7e växeln nu. 


Nåvääääl. Ska fortsätta lyssna på "Redo att dö" nu och skutta hem. I'm walking on sunshine! Imorgon bitti ska jag kanske ta mig en löprunda innan jag åker till jobbet. Ambitionsnivån är total. Nu jävlar ska jag komma igång en gång för alla! 

Vårkänslig klädsel 

Vårkänslig pose

Typ jag under semestern.. Hahahaha


Jag tror att Nelson behöver två nya kompisar.. <3 

Ett härligt gäng!! Bästa! 

Dagens humor/sanning.


/Slutrapporterat.




Spring <3

Kategori:

Hej våren <3 

Dock ska det bli snö och kallt snart igen, men idag är det fan vår.. Lycka!! 

Jamen livet då? Känns bra faktiskt. Känner pepp och livsglädje så att säga, haha. Nej men det är ju alltid kul när vi går mot ljusere tidare osv. Det blir liksom walking on sunshine! Inte värt att klaga. Med reservation för ändringar, haha! Hashtag bipolärtjej typ. Aja :)

Min kom-igång-månad har inte gått sådär jättebra. Känns som att jag aldrig riktigt kommer tillbaka till innan semestern men jag gör framsteg. Blir inte lika många träningspass som jag vill och kosten har gått lite åt helvete. Men nu ska jag göra om och göra rätt! Gäller att pusha mig själv in i rätt riktning. Tro på mig själv och framför allt vara hård mot mig själv. Jag vet vad som krävs av mig själv. Så nu kör vi 2.0.. :) har iaf gått ner dedär semesterkilona men kroppen är ändå inte som den ska eftersom allt är omfördelat. Låt deffen börja. Fuskar alldeles för mycket för att verkligen deffa påriktigt. Men vill att det ska vara hållbart och får stoppa in mer förbränning än att vara för hård på kosten. Det blir nog braa! Mår bra av att träna iaf. Som alltid. 

Lite bilder från kamerarullen som avrundning..:



Tussilago <3 bild tagen 10/3 

Igår var jag förresten på spa. Så.jävla.gött <3

O så dagens selfie. Standard.

Och dagens motto. Standard 2.0


/Kan ha slagit rekord i hjärtan i ett inlägg.





Frame by frame

Kategori: Allmänt

Mina senaste dagar i bilder. Orkar inte skriva så mycket just nu.

Mös med den här lilla sötnosen i tisdags och onsdags. Lillen har nu blivit kastrerad och mitt mattehjärta höll på att gå i tusen bitar när jag hämtade honom från veterinären igår. Helt groggy och smått hjälplös <3 lilla älsklingen! 



Annars då? När man inte har egna bilder säger ändå såna här bilder mer än  vad jag kan beskriva själv. Så here it goes. Mina senaste dagar i alternativa bilder:













/humortimmen

#selfieriot

Kategori: Allmänt

Godmorgon bloggen. 

Påväg till jobbet nu. Lite senare än vanligt men det är för att jag varit och pratat med min kurator för första gången. Tänker ändå vara öppen och skriva det. Idag har jag träffat en kurator. Så, det var inte så farligt! Förutom att det var lite obekvämt och läskigt så kändes det bra. Fokus kunde ligga på mig och vad jag kände utan att någon dömer. Helt fantastiskt faktiskt och fick mig att inse att jag behöver det här. Att få prata med någon som är opartisk och låter mina känslor ta plats. Känner mig ok just nu. Ändå känns det lite som att jag hoppat från en höjd rakt ut i det okända. Men jag njuter av att falla lite halvt okontrollerbart. Se vart jag hamnar. Känna när mina vingar fångar upp mig för att sen kanske falla lite till. Det är så livet är, men jag behöver falla och flyga förutsättningslöst ibland utan att känna att någon dömer mig. Ibland vill jag bara kunna göra en skarp vänstersväng eller bara låta vinden ta mig dit den vill. Och så ska det få vara.

Jag blev varm och lycklig när min vän Linnea sa att hon tycker att jag är modig som gör det här <3 

Nu ska jag gå vidare och smälta allt lite. Bra med en lång bussresa ibland när man behöver rensa tankarna :) 



Kanske det enda rätta

Kategori: Allmänt


/trevlig måndag 



Foodporn sunday

Kategori:

Söndagar är mina culinariska dagar. Det blir väl förmodlingen så när man har "mer tid" och lust att laga mat. Idag testade jag qourns nya minifiléer. Mums vad goda de blev till min currysås! :D rätt nyttiga även fast de är panerade. Tummen upp 4/5 toasters. Liiiiite torra men vegetarian som jag är, är jag van vid vegetariska ersättningsprodukter som är lite torra. Man lär sig att laga vegomat! 



Nyss lagade jag min goooooda gryta! Är så sugen på indiskt HELA tiden. Hahaha. Give me cuuurrryy! Den va godare än vad den ser ut.



Nä nu blir det duschen! Imorgon är det måndag igen. Jippie......................

Meet Stephanie

Kategori: Allmänt

Gokväll lördag. Idag hade jag lyckan att få knäppa lite bilder på den här fina tjejen. Älskar att fota henne och idag fick vi ett fint resultat som alltid <3 




Modell: Stephanie Adén 
Foto: Stephanie Skinner


Jag fotar gärna porträtt då jag tycker att det är det absolut roligaste. Så om någon av mina chompizar vill ha lite bilder på sig själva så hojta! :) 


Hoppas att ni har en trevlig helg. Jag hade en jobbig torsdag som tog på krafterna men nu känns det bättre. Ett tag var jag beredd på att bara strunta i det mesta. Men jag antar att man behöver små breakdowns för att veta vad lycka är.. 

Nu ska jag dippa lite morötter. Är sugen på allt och ingenting just nu. Och allt som heter diet spyr jag på. Om det inte är en diet där man äter FET mat..! Hahaha. Jag var säkert överviktig i mitt förra liv. Men jag ska klara detta!

Ha det fint :)