stephaniesliv

Just nu <3

Kategori:

img_0196 (MMS)

Just nu <3

Redken smooth down

Kategori: Allmänt



Har precis beställt hem shampo och balsam av Redkens "Smooth down" serie. Ska bli spännande att testa. Har hört att Redken gör bra produkter för mitt slags tjocka svall. Just nu kör jag med L'oreals "Absolute repair", men jag tycker att håret blir så fett när man använt det ett tag. Återkommer med resultat!

Birthday

Kategori: Allmänt

Igår hade jag världens bästa dag. Vaknade upp på strålande humör, gick in på min facebook (som jag alltid gör när jag vaknar för att bli pigg och inte somna om), och möttes av fina gratulationer. Sen gick jag upp och gjorde frukost, klädde på mig åt, gick ner till stan och hämtade ut ett paket. Sen satte jag igång och bakade kärleksmumsar.

Precis när dem blev klara gick jag och mötte mamma vid bussen. De va så kul att träffa henne, det har nästan gått en månad sen vi sågs. Usch, tiden går så snabbt. Nelson var också med och han stannar till imorgon :D Så mysigt att ha honom här! 

När dagen började ta slut igår så bokade jag och baby en resa. I juni far vi iväg igen! Ska bli så kul, ÄNTLIGEN har vi bokat. Känns jättebra :). 

Just nu sitter jag och velar över om jag ska beställa hem lite nya hårprodukter eller inte. Haha, ibland är de inte lätt. Vill så gärna ha en ny plattång också, ooops.

Red Cross.

Kategori: Allmänt

Påklädd och klar. Nu ska jag kila iväg. Blir ett stop på Röda Korset först, rensade ur min garderob härom kvällen och det blev en hel del som jag ska ta och ge bort. Efter det blir det raka vägen till jobbet. Hörs sen!


Det här med att sova..

Kategori: Allmänt

GOD morgon.

Är på så pissigt humör som jag alltid är när jag inte får sova ordentligt. Inte nog med det, vi har en granne här som hostar konstant dygnet runt. Har lust att knacka på och säga att hon faktiskt bor ungefär 150 meter från sjukhuset. Det finns något så smart som heter hostmedicin, kärring! ÅÅH FAAAAAN, ursäkta men förihelvete! Visst hon kanske har nån hemsk sjukdom men snart får hon fan hosta i en kudde eller nåt för de är så jävla lyhört här så tillslut blir man g-a-l-e-n!


Haha, så nu har jag avreagerat mig liiite iaf. Ska som sagt till jobbet ett par timmar, sen ska jag förbi skolan och fixa lite saker. Solen skiner idag, så jag hoppas på att bli på lite bättre humör snart. Gjorde mig en smoothie nyss som smakade helt okej, så det går väl åt rätt håll..hehe.


Nyvaken och tvär, hahaha.


it's been a long day .

Kategori: Allmänt

Hall-å!

Förutom att dregla på skorna här nedan (mumma!) så har jag jobbat för fullt på praktiken. Känner att det inte är som praktik utan mer mitt jobb. Men jag får ju inte betalt, det är nog det enda som gör att det inte helt o hållet känns som mitt riktiga jobb tror jag. Trivs som firren i havet! Idag arbetade jag fram en tidsplan och en ny presentation till ett möte jag ska hålla på måndag. Höll mitt första möte förra tisdags och det var lite pirrigt i början, men kände mig så säker på dagordningen så det gick väldigt bra :). Det har varit rätt lugnt hittills men snart börjar det riktiga arbetet och jag tror att det kommer bli rätt mycket. Är verkligen taggad! Älskar när jag jobbar med något som driver mig, jag känner verkligen hur jag utvecklas. Så himla häftigt. 

Var på ett möte till sent ikväll i Rimbo. För anteckningar och tar registreringen. Själva mötet i sig var väldigt intressant. En av många möten som jag varit med på som är liten liten "turné" skulle man kunna kalla det för, där det diskuteras om ett eventuellt bildande av ett destinationsbolag i Roslagen. Själv är jag så jäkla på den idén, för jag tror att det kan bli riktigt bra. Det är en sak som jag saknar här, och det är unga entreprenörer, VAR ÄR NI?!

Nej, nu ska jag ta en dusch och krypa ner i sängen.. är riktigt trött. Som tur är har jag sovmorgon imorgon. Kram



En halvtaskig bild från Barcelona. Även fast jag är nöjd med livet just nu längtar jag bort varje dag... Hehe, man är så otacksam
. Men jag saknar verkligen värmen och framförallt att kunna koppla av och inte bry sig. Äta god hotellfrukost, upptäcka en ny stad och bara n-j-u-t-a.

PIXEL

Kategori: Allmänt

Jag säger bara W-O-W, Vilka skor! Kanske inte såna man drar på sig till vardags, men till något lite mer extravagant. Skulle gärna vilja ha dem, men med min studentbudget och reseplaner får jag dregla lite och klappa snällt på datorskärmen. Shame. Men det kanske finns några som säger jajaja och klickar hem som fått en fet lön idag. So good for you :)


Acne Pixel, Bild från Nelly.com

Sitter på bussen hem, har haft en lång dag...

Kategori:

img_5946 (MMS)

Sitter på bussen hem, har haft en lång dag. Later.

vrooooom

Kategori: Allmänt

När jag va på Konfex och events mässan på kistamässan i torsdags fick jag uppfylla en dröm jag haft väldigt länge. Rätt så rädd men ändå taggad till max fick jag testa att köra en...ja, vad fasen heter det nu igen?! Så spännande var det, att jag glömt bort vad det heter. Hursomhelst, de va så himla kul att köra den :D. Vill ha en egen så jag kan raca runt på, som han i solsidan haha. Svischa runt sådär i nåt villaområde. Näe, men en sån här leksak står på önskelistan iaf. Definitivt på "när-jag-blir-rik-och-kan-köpa-vad-jag-vill-listan" haha. 



Får ni tillfälle att pröva en sån här kan jag lova att man inte vill kliva av den :)




Hälsningar från kontoret .

Kategori:

img_7875 (MMS)

Goddag! Har precis käkat lunch och ska ta och sätta fart med andra halvan av arbetsdagen. Den här veckan ska jag göra en tidsplan för det projekt jag håller i, samt att styrs upp lite inför ett möte jag har nästa måndag. Känns superbra. Kommer även att jobba rätt mycke hemifrån den här veckan då min avdelning är på konferens ons-tors.  Bloggar från mobilen, så vi hörs sen! Kram

min lilla dag...

Kategori: Allmänt

...som blev en rätt lång dag med tanke på att jag vaknade så tidigt. Resten av dagen har inte varit helt åt helvete iaf. Gick och solade, tog en promenad och såg lite på film. För ett tag sen kom jag hem från promenad nr.2 då det blev en liten trip till ica. Skönt med tanke på den goda pastarätten jag smällde i mig idag. Försöker att hålla mig ifrån kolhydrater (skippar nog dock barnmatsdieten) så mycket som möjligt, men ibland måste man få unna sig lite :) Man är ju bara mänsklig.

Ska ta en dusch och förbereda mig inför imorgon. Tillbaks till praktiken, som faktiskt är väldigt rolig! Jag får projektleda, vilket är en utmaning men otroligt givande. Lär mig mycket om mig själv, vilket är bra för framtiden. Veta vad man går för osv.
Ha en trevlig kväll! Kram


Vinterpromenad. Även fast det är lite kallt och halt så är det väldigt vackert på vissa platser! :)




Internskämt, hahaha jag dör! Jag kallas nämligen för snigel här i hushållet. Hoho.

skitsöndag.

Kategori: Allmänt

Godmorgon,

Vaknade upp på fel sida då jag längtat efter att få sova lääänge idag. Men vad händer? Jag blir väckt och kan inte somna om runt halv 9. Åhhh!!!! Blir så jävla less. Det var verkligen INTE skönt att ligga i sängen heller för den är så hård. Blööö!

Måste göra nånting kreativt idag, annars kommer jag bara sitta och tjura häcken av mig..haha. Men tycker verkligen att det är jobbigt att vakna när man inte själv vill. Jag blir så pigg om jag vaknar plötsligt, som att jag blir orolig på nåt sätt o har svårt att slappna av igen. Är verkligen jobbigt, speciellt när man planerat att bara ligga däckad heeela förmiddagen.

På tal om något helt annat. Vill verkligen åka utomlands. Här är en bild på (som ska föreställa) våra tapas vi beställde in i Barcelona. Vi åkte dit i början av december och det var verkligen inte kul att komma tillbaka till Sverige och världens snöstorm. Sen dess har jag längtat bort varje dag.


soup in a cup .

Kategori: Allmänt



Sitter på jobbet och värmer min lunch. Fick bli en soup in a cup från Kelda, ska bli spännande att prova. Rätt bra att dricka soppa när man är själv på jobbet. Med tomatsoppa behöver jag inte oroa mig över att nånting fastnat mellan tänderna om någon kommer och behöver hjälp mitt i maten :).

Vaknade med huvudvärk idag med. Börjar misstänka att de är sängen som är för hård för mig.. I såna fall är det lite tråkigt eftersom en ny madrass kostar massa pengar jag inte vill göra mig av med just nu. Iaf inte på en ny madrass. Däremot en resa som är planerad nu till våren. Ska bli så spännande! :D

Nej, nu plingade det i mikron. Tjing sålänge!

Kräftsallad med laxspett!

Kategori:

img_5596 (MMS)

Lagade en jättegod sallad med kräftor och laxspett bredvid. Vi har verkligen börjat frossa sallad här hemma. Det är ju så gott! :)

semlorvardet .

Kategori: Allmänt

Satt och tog lite bilder...började rätt bra..




Slutade mindre bra...


Nä, nu (typ 1 timme senare) ska jag ta mig till affären. Huvudvärken börjar avta, skönt!

like i'm the only girl in the world .

Kategori: Allmänt

Goddag! 

Vaknade mitt i natten av att jag låg med ansiktet rakt ner i kudden och inte kunde andas. Snacka om lätt panik... Fy! Att man sen är helt yrvaken och inte fattar nånting gör ju inte saken bättre. Jag som trott att jag ligger helt still när jag sover. När jag vaknade imorse så tror jag att jag snarkade..? Något står inte rätt till, för jag har aldrig snarkat eller lekt karatekid när jag sover.

Skulle hälsat på Stephanie idag, men har haft sån jobbig huvudvärk de senaste dagarna. Fattar inte vad det är. Trycker liksom inne i huvudet, känner mig dessutom trött som en djur. Massören på jobbet sa att det kan vara spänningshuvudvärk, men jag börjar fundera på om det här är fullmånens fel. Brukar bli rätt knäpp när det är full -eller nymåne. Bestämde mig för att stanna hemma i Norrtälje och ta det lugnt idag, det behövs.

Baby är i skolan och jag är lite rastlös. Har haft en fullspäckad vecka och är trött men kan inte sitta still. I brist på annat uppdaterar jag bloggen. Kanske borde vara rastlös oftare..? Ska nog gå till ica och köpa semlor och en ljudsladd, den här har börjat glappa sönder mitt tålamod. 

Later!


men vilka är ni? !

Kategori: Allmänt

Godkväll.

Va inne och kikade lite här på bloggen och ser att jag fortfarande har besökare? haha. Jag uppdaterar ju aldrig bloggen längre, men ändå trillar ni in då och då. Mer än vad det varit när jag uppdaterat regelbundet vissa dagar :D Ni är bra roliga. Saknar ni mig? Ibland saknar jag att blogga. Har haft nåt så in i helvete mycket krångel med dator på senaste, men nu är det mestadels löst (förutom att jag inte får ut mina nedsparade bilder...).

Men om jag nu ska börja blogga igen skulle jag vilja ha en nystart. Kvar på samma adress men lite designbyte osv. Känns liksom så jävla 2010. Ska se vad jag kan och orkar göra. Kanske börjar blogga o byter om såsmånigom.

Vi.får.se.

Kram sålänge!

i'm part of something bigger .

Kategori: Allmänt

Hallå bloggen. 2011 och allt. Helt sjukt att det har gått ett helt år. Ibland är det svårt att förstå. Jag försöker komma ihåg allt som har hänt, och allt som inte har hänt. Det är lättare att komma ihåg det man fortfarande inte hann göra. På något sätt så glömmer man lätt det som faktiskt varit bra. 

Det jag känner att jag vill hinna göra i år är att påbörja en resa. Jag stod och filosoferade för fulla muggar inne på muggen (haha) fast när jag duschade. Jag tänkte tillbaka på alla mina resor som jag gjort. Alla ställen och människor som jag mött. Under både bra och sämre omständigheter. Jag kom och tänka på de gånger då ens bekvämligheter som man har här hemma är näst intill obefintliga. När man inte kan göra sig förstådd, när vattnet inte går att dricka ur kranen, när människorna lever efter helt andra lagar än vad jag är van vid, när man fått anpassa sig, skyla sig, försökt att inte tappa bort den enda människan man känner i landet som man reser med. Man är så skör och känslig i en sån situation. Man har mycket att förlora om man inte är försiktig, men jag känner mig ändå mer levande än någonsin när jag tar mig bort ifrån Sveriges gränser. 

Att få upptäcka ett nytt land eller en ny stad kan vara det mest underbara som finns. Det finns både bra och dåliga saker att se och uppleva. Men det är lika fantastiskt varje gång. Att möta nya människor. Att känna sig som en liten prick på jorden som kommer från ett land uppe i norr där man tror att det vandrar isbjörnar på gatorna. Man är helt plötsligt en i mängden och del av någonting större än vad man annars inte förstår. 

Jag minns när jag fick resa till mitt andra hemland. Hur människorna satt på barerna sent på kvällarna och drack rom eller öl och bara njöt av livet. Visst, allas liv där var inte ens dans på rosor, men allt verkade så enkelt. Man var glad även fast man bodde i, vad vi skulle kalla det för, ett skjul. Ibland vill jag leva så. Ofta faktiskt. Det är en frihet, men också en väldigt annorlunda vardag. Där jag inte skulle behöva sätta så mycket mål i livet sålänge jag kan äta mig mätt varje dag. 

Jag minns när jag såg delfiner hoppa framför mina ögon ute i det fria när jag seglade på atlanten. Jag minns hur de surfade sig fram i det vilda på våra vågor. Hur jag bara ville hoppa i och låta vattnet bära mig var jag än ville. Tänk vad underbart. Att inte vara beroende av något "samhälle" eller system. Att dö i det fria på det mest rättvisa sättet som alla andra djur gör på den här planeten -förutom oss människor. 

Jag vill påbörja en resa som gör att jag känner mig levande. Jag kan, tack vare alla mina vistelser och resor, uppskatta livet på ett fint sätt. Jag vet att det finns en äng där gräset är grönare. Även en äng där det är vissnare än där man står själv. Ibland är det en själv som faktiskt står på en blomstrande äng, man väljer själv hur mycket perspektiv man vill sätta på livet.

2011 ska bli ett år då jag kommer iväg på en sån här resa igen. Då jag kan flyga mig igenom ängar av grönska och glädje. Slungas ur vardagen och känna att allt verkligen spelar någon roll och att jag är en del av en vacker värld. Jag vet att jag är det, men detta år vill jag verkligen påminnas och ta till mig av allt det underbara som finns där ute. 

Det finns så mycket bra och helt fantastiska saker att uppleva överallt på den här planeten. Sverige är inget undantag, men ibland behöver man en stor kontrast. Jag behöver en stor kontrast. Det är då jag mår som bäst. Det är då allt blir verkligt. Att kunna njuta på ett främmande sätt är kanske det allra bästa sättet, i alla fall för mig. 

Jag hoppas på det bästa nu, bring it on 2011!