stephaniesliv

#iloveyou

Kategori: Lilla Nelson<3

Tänk att något så litet smälter hela mitt hjärta. Min lilla bebis <3





Think big

Kategori: Allmänt

Hohooo! (Är det bara jag som aldrig vet vad jag ska skriva för "hälsning" i början av inlägget? Haha!)

Tränade igår kväll och även imorse. Igår blev det måndagsmage och idag bröst, axlar och övre ryggen. Gött! Styrkan känns bättre än konditionen.. Hoppas bara att konditionen kommer tillbaka snart, får ha tålamod, it will come!

Har ett möte sent i eftermiddag så jag passade på att börja lite senare också. Sitter och fantiserar om att inte ha så långt till jobbet. Att kunna gå upp nån timme senare varje dag men ändå inte komma hem så sent. I söndags satt jag faktiskt och tittade på lite nyproduktion i Sollentuna som jag anmälde intresse på. Bostadsrätter krånglar ju till det en aning men jag vill ändå se över våra möjligheter. Man kan ju alltid hoppas. Annars kör jag min vanliga "vem kan man ligga med för att det ska gå" hahaha nää men jag brukar säga så för att inventera andra alternativ. Att ligga in sig är inte direkt ett alternativ EVER! 

Varför jag bruka säga så är lite av ett internskämt med mig själv (forever alone, jag vet.. Vem har egna internskämt). Jag hade tänkt föreläsa på min gamla gymnasieskola om detta till och med. Men jag kände inte att jag hade tiden riktigt. Men någon slags röd tråd i ett väldigt tidigt stadie av ett manus fanns/finns. Kanske ska ta chansen nästa gång :) 

Har skrivit om allt och ingenting nu. Hehe.. Ni får ha det fint sålänge! 






Special

Kategori: Allmänt

Godmorgon!

Måndag igen. Vi kan väl låtsas som att det är tisdag eller något? Det här psykbrytet man får varenda jävla måndag. Det är som första snön för oss Svenskar.. Vi vet att den kommer årligen men vi har glömt hur det faktiskt är. Man glömmer bort hur man kör bil och man glömmer bort hur man ska klä sig. Måndagar är precis likadana. Man glömmer bort att gå och lägga sig i tid på söndag och man är lika förvånad över tröttheten och den nästan lätta bakiskänslan. Nåväl, är det ett mänskligt fel kan man ändra sin inställning lite bara. Så farligt är det inte med måndagar egentligen förutom att projektet pendla till Stockholm börjar igen. Visste ni att jag pendlar till jobbet minst 15 timmar i veckan? Det är bara helt sjukt och jag orkar inte längre. Men sen kommer då frågan, vad fan ska man göra?

Helgen vart långsam. Nästan lite för långsam emellanåt. Iaf söndagen. Ibland undrar jag vart mitt liv håller på att ta mig. Gillar inte att känna sig som en fånge och samtidigt känna mig så apatisk att låsa upp mina bojor när nyckeln ligger så nära till hands. 

Tillbaka till vardagen och jag är redo. Är
Man inte redo känns det bara värre, så jag är redo. Ännu en vecka att förbättra hälsan och återställa kroppen till före-läget innan semestern. Det har gått bra förra veckan. Känns så bra att vara igång igen! Den här veckan kommer att bli tuff då jag verkligen ska minimera kolhydratsintaget. Får ladda upp med rätt mat bara så kommer det att gå bra! :) 




Najadrökt lax, blomkålsmos och stekt bladspenat med lök. Tummen upp! 

Food

Kategori: Allmänt

Hejsvejs!

Söndag redan och med det bjöd vädret på lite solsken. Thänk juw! Har precis kommit tillbaka från en riktigt skön promenad och smaskar nu i mig lite mango och dricker sojamjölk. Mums! 

Inga större planer för dagen egentligen. Skulle vart kul att hitta på något men jag är nog lite för seg. Hoppas ni andra får lite vårsol och att ni haft en bra helg <3



Och så min fantastiska frukost. 



Cravings

Kategori:

Är jag skendräktig eller vad är det frågan om? 



Detta PLUS att jag köpte kalles randiga kaviar igår.... Något står inte rätt till, haha! 

Masade mig till gymmet imorse ändå. Alltid lika skönt när man är klar. En rejäl klapp på axeln alltså :') Det är inte lätt att ta sig tillbaka in i rutinerna vill jag säga. Känns otroligt tungt. Men jag ska klara det, snart är det rutin/livsstil igen. Ska bli skönt när jag kan börja utmana mig själv på riktigt igen. Slå PB osv. Håll ut, I can do this! 


Rise

Kategori:

Goooooood morgooooon!


Alltså vilken skillnad det blir när man får sova ut och vakna av sig själv <3 

Nu hinner jag gå till gymmet om jag vill innan vi ska åka till M's mormor i Skogås. Vet dock inte om jag vill.. Inte likt mig va? Haha jag vet! Kanske fortfarande är lite sjuk ;) 

Hoppas ni alla får en fin helg! 


Just smile even if them hatin'

Kategori: Allmänt






Gym time

Kategori: Allmänt

Hejhå!

Vilken skön dag det varit på något sätt.. Går inte riktigt att förklara men har känt mig helt ok. Kanske för att jag vaknade i tid idag och åkte målmedvetet till jobbet för att avnjuta lite god frukost. Aldrig helt fel! :) Sen har jag även längtat till att jag ska träna. Snart så.. Yeey! Peppen växer. Ska ta och mata mig med en keso på bussen. Ladda med lite ny energi. Har träningsvärk i benen av alla ställen. Tränade inte ens benen i måndags? Haha. Eller ja, jag sprang ju på löpbandet men come on :D ur form har fått en ny innebörd. Idag ska jag stå på crosstrainern och sen köra mage. Älskar att köra mage för jag längtar tillbaka till att mina abzzzz ska visa sig lite igen! 

Sa förresten upp min SATS-kort idag. Känns bra faktiskt. Känns overkill med dubbla kort sådär. Mitt mål är att jag ska  kunna löpa runt Kungsholmen när vädret tillåter i vår och sommar. Sen fokusera mer på styrka vid inomhusträning på gymmet. 

Kände mig så glad imorse så jag tog en bild. Skönt att inte behöva fejka glädje ibland! Hehe :)

Såg den här lilla (stora) lurven utanför ica igår. Dog lite och ville gosas! <3


Nä, nu ska jag äta min keso. Vi hörs! :)


Hashtag fitspo

Kategori: Allmänt

Hallåå mina vänner! (Undrar ofta vem som läser den här bloggen egentligen för ni är några stycken.. Hehe)

Jag tränade igår och det var tungt som bly men nu är det back on track. Den första veckan kommer vara jobbig men det kommer vända, jag var ju trots allt i mitt livs form innan jag åkte till Karibien. Jävla förkylning och allt som kommit emellan men nu, nu är det bara att köra!!

Tänkte skriva hur jag kommer lägga upp träningen nu när jag haft en månads uppehåll. För att peppa igång mig själv men även inspirera lite för den som kanske vill ta steget ut. 

Vecka 1: 3 halvtimmespass. 15 min kondition och 15 min styrka (fokus på ett område varje pass; ex mage, ben, rygg osv) och 1-2 45min1 entimmespass med samma upplägg. Öka distans men på samma motstånd/nivå på konditionen. Mål att springa 2 km utan vila.
Kost v.1 inget slaffs som snacks what so ever. Sockerintag av frukt, yoghurt, kvarg. Ingen ätardag (äta vad jag vill/äta mer än vanligt för att få ur så mycket vätska som möjligt första veckan)

Vecka 2: 2 halvtimmespass och 3 minst 45 minuterspass. Öka nivå/motstånd på kondition. Mål att springa 2,5 km utan vila. 
Kost: low card diet och ökat intag av protien. Low fat och minimalt (typ 0) socker förutom från fruktsocker. Ingen ätardag här heller som föregående vecka.

Vecka 3: samma antal pass. Styrkemål: kunna ta ungefär samma vikter som innan uppehållet men mindre antal reps o set. Kondismål: springa 3 km utan vila. Samma kost som vecka 2 fast med en ätardag fast inga snacks utan en dag då jag får äta större portioner och mer kolhydrater.

Vecka 4: Här är tanken att jag ska ha hunnit komma igång med ett schema som flyter på och där jag känner mig hemma med träningen och att uppehållet är ett minne blott med 0 "biverkninga". 6 pass i veckan som innan uppehållet. Både kondition och styrka i fokus. Kost: samma som v.3 men + en dags snacksande. Samma dag som ökat kaloriintag i övrigt. 

Kaloriintag i snitt/dag runt 1500-1600.

Visste ni att för att fortsätta öka förbränning så är det bra att ha en ätardag då ni dubblerar intaget av kolhydrater o kalorier (Inte fett)? Detta för att kroppen tillslut inte maxar upp förbränningen efter att du kört på en low carb, low calori-diet. Att öka kaloriintaget en dag gör att kroppen producerar ett ämne som gör att förbränningen går upp igen. Tipzzzz! Men som sagt, öka inte med fett! Bli inte rädda om ni går upp 1-3 kg efter er ätardag (om ni vill gå ner i vikt) om du äter mer kolhydrater helt plötsligt binds vätska lättare och du blir tyngre. Det kan ta ett par dagar för det att gå ur kroppen igen. 

Tillslut lite fitspobilder för att maxa motivationen..! #letsdothis
Obs! Jag är ingen utbildad expert som vet precis allt jag uttalar mig om helt vetenskapligt utan det jag säger är saker jag läst till mig från olika källor som inte heller är 100% vetenskapliga. Att apa efter allt jag säger ger inga givna resultat eller så utan det här är det jag lever efter och är mina tillvägagångssätt jag delar med mig av för den som är mottaglig av icke vetenskapliga tips :) 

Igår=död men nöjd.. Haha. I can do this! 

Dagsformen just nu. 


Hit ska vi snart!

Såhär ska vi börja äta!

Glädje <3

Yep, som sagt. Nu kör vi! 



Perspektiv

Kategori: Allmänt

Låt ingen förminska dina känslor till något du inte känner. Låt ingen förlöjliga en känsla eller tanke du bär på. Men kom ihåg att andras känslor kan vara värre än dina egna och att du faktiskt har det bättre på många sätt än vad andra kanske har. Just sayin <3 



Wake me up

Kategori:

Måndag. Måndag. Måndag.... Vad ska man säga? Kanske räcker med att säga ordet "måndag". Men jag försöker vara positiv och ha rätt inställning för allt annat förutom det gör allt så mycket värre än vad det behöver vara :)

Känns dock tråkigt att vara hemma. Vår långweekend vart verkligen lyckad. Perfekt förutom att tiden gick så fort! Men kunde inte bett om en smidigare avslutning då flygen inte blev försenade eller så. Ahh, ville inte åka tillbaka. Skulle kunnat rymt och "försvunnit" där ett tag men jag har det inte i mig att vara en sån drama queen, haha. Men det va blandade känslor att vara tillbaka på kontoret. Nu är jag helt frisk och ska inte åka iväg nånstans o ha långledigt vilket betyder att man är "fast" i vardagen igen. Tradgedy deluxe! Hehe. Men nu blir det fokus på träning och hälsa igen för att kunna ha något som distraherar från jobb och alla måsten på den fronten. Ska bli så jävla skönt och börjar redan ikväll :'). Funderar faktiskt på att säga upp SATS-korter. Man har ju 3 veckors ångertid. Sats känns inte riktigt som jag på något sätt.. Vi får väl se.  

Ville bara kika in här och säg hej. Och nu säger jag hejdå för jag har inget mer att säga.. Haha. Byeee! 

#selfieriot .. Ingen hakar dock på.. Hahahaha

Någonstans över Norge




Vi <3

Leave the world behind

Kategori:

Här pratar vi stress-rehab som det borde vara. Jag känner ett lugn, äntligen. Överraskningsresan har varit uppskattad. Det blev alltså en weekend i Ålesund (Norge) och vi har åkt runt till gamla favoritplatser samt upptäckt nya pärlor. Och idag passar jag även på att säga grattis till min älskling på hans födelsedag <3 Life is good.










Har hyrt en manuel bil... Alltså fml, känns som att jag övningskör igen. Tacka vet jag vår fina audi med som är en autoväxlad pärla. Känner lukten av kopplingen som brinner stup i kvarten...hahaha 



Let's go somwwhere

Kategori:

Dagen började med att jag vaknade strax innan 7 och jag inte kunde somna om förns en halvtimme innan jag skulle gå upp. En dusch och frukost senare var jag klar för att gå till vårdcentralen. Idag är dagen då jag sträckte ut handen för hjälp. Det känns otroligt bra att veta att jag kommer kunna med någon i fortsättningen. Att få hjälp/stöd att hantera saker som är större än mig själv. Är tacksam för att jag äntligen tagit tag i det.

Just nu sitter jag på bussen påväg mot Solna för att möta upp M. Idag ska jag föra bort honom nånstans då han fyller år i helgen. Tror och hoppas att han blir glad. Om inte annat är iaf jag taggad! :) 

It's a new day, I can feel it. 



I tisdags fick jag mysa med den här lilla herren! <3

Fantasy/reality

Kategori: Allmänt

Godmorgon!

Idag är jag tillbaka on track igen och det känns mestadels bra! Är lite rädd att allt ska kicka in igen men jag ser fler fördelar än nackdelar just nu och det främsta är ju att jag kan träna igen!! Nördig_chey89 I KNOW..hahaha! Men vafan jag längtar verkligen tillbaka! Idag ska jag kickstarta igång med att träffa en PT på sats som ingick i mitt träningskort. Idag ska vi fokusera på teknik. Är så taggad!! Ska bli kul att bli lite guidad i träningen då jag hittills gjort allt på egen hand. Även jag behöver lite tips liksom. Önskar jag kunde ha en PT oftare för ibland fastnar jag i gamla övningar och då utvecklas man inte. Får ta o läsa på lite, kolla runt på youtube, smygtitta på vad andra gör och hämta litte fittspo från diverse ställen. Bara att köra liksom. Jag har satt ett mål som jag vill kunna bocka av till maj månad iaf. #letsdothis

Har på min "löpbandet" spellista för att tagga till lite. Svänger först in på jobbet och sen går jag ner till gymmet. Lyckorus deluxe! :') 

Min bästa come-in-the-mood-to -bust-my-ass-off-låt.. Haha




Sick

Kategori:

Har spenderat alldeles för mycket tid i soffan senaste veckan men jag har varit sjuk. Känner mig fortfarande krasslig och börjar tappa mitt tålmod med att inte bli frisk :(. Jag har inte tränat ordentligt på över en månad nu och jag vill bara stå på gymmet igen o svettas igen. Det är typ det jag drömmer och fantiserar om... Hahaha. Har dessutom köpt gymkort på SATS också för att få mer variation i träningen. Dubbla träningskort liksom, inte illa! Jag vill det här så mycket. Bli starkare, utvecklas och må bra. Det är en del av mig nu. 

Är bara så trött på att annat inte klaffar såsom att bli sjuk. Jag tror inte att jag bara är förkyld utan har blivit utmattad igen. Utsattes för otroligt hög stressfaktor när min chef agerade lite wierd första dagarna jag va sjuk. Allt bara vändes för mig och stressen vart så påtaglig. Det i kombination med att min kropp redan sa ifrån av förkylningen gjorde allt mycket värre. O nu är jag här på dag 7 av en jävla förkylning liksom :( känns inge bra. 

Motivationen till bloggen faller lite under all kritik just nu. Men jag ska ta mig tillbaka igen när jag har något som händer i mitt liv igen. Träningen och hälsan är det som driver mig till att skriva här vilket har blivit så tydligt. När den är i fas så är jag i fas. Till dess får ni ta hand om er själva. Och ta ingen skit! <3





Jag har iaf uppdraterat mig i teknikväg, oh happy day! :)