stephaniesliv

Dagens agenda.

Kategori: Allmänt

Då skall min ansökan till skolan jag vill in på äntligen skickas iväg idag! Ska kopiera lite papper och skriva ut lite saker, sen är det bara lägga brevet på posten! Ska bli spännande, lite pirrigt:) Jag hoppas att jag kommer in, men om inte så har jag förhoppningsvis lite alternativ att välja mellan. Det var tänkt att mitt lösenord för studera.nu ska komma i brevlådan nu i dagarna. 

Det känns konstigt att gå tillbaks till plugget igen. Men det känns som att jag fått smälta allt som hänt från gymnasiet, även fast det känns så avlägset. Jag menar, den där studentskivan man slet som ett djur för. Gone! Jag orkar nästan inte ens gå på några skivor iår, av den enkla anledningen att jag bara minns allt slit o skit som hände kring studenttiden förra året. Det är roligare att i såna fall göra ett krogbesök då man är lyckligt ovetande om vad som skett i förberedelserna. 

Nej nu tillbaka till dagens planer! 


En kväll på simskolan.

Kategori: Allmänt

Sådär, då var man hemma igen från massvis med busiga barn igen. Mitt huvud bara dunkar. Det märks verkligen att barn är annorlunda idag från när jag var liten. Minns att vi pratade om det på gymnasiet, att det var bättre förr med hur barn fick vara i skolan osv. Som Jag sa i mitt inlägg som ligger lite längre ner, barn har inga klara regler längre känns det som.

Det är jobbigt som ledare att kunna påverka dehär barnen 45 minuter varje vecka. Det är heller inte mitt jobb eftersom jag är där för att lära dem simma. Så frustrerande! 

Och till "föräldern".... som inte ens är en förälder. Jag hoppas att du INTE blir förälder inom snar framtid. Och ja, nu går jag in i försvarsställning även fast jag inte borde.

Jag vet att föräldrar inte har det lätt idag. Jag tycker definitivt att man borde ha öronen öppna för att kunna ta lärdom av vad folk har att säga om barnuppfostran. Det är inte så att jag är aggressiv och arg på föräldrar, men jag tror att det finns massvis med enkla saker man kan göra för att det ska bli bättre i samhället. Jag vet inte, men jag orkar inte ha massa barn skrikandes på gatorna. Det råkar vara så, att jag även gått kurser i ledarskap, har simskoleverksamhet som jag är engagerad i (som har med barn att göra) m.m. Det betyder inte att jag är Dr. Phil. Men de sakerna jag sa är inte löjliga. De är tips och stöd till föräldrar, de behöver inte ta till sig det. Men jag tycker att det är skrämmande att man som ung faktiskt märker hur man blir påverkad negativt av hur barn strosar rund utan mål här i livet! Men du kanske tycker att det är okej att hela stan är en enda stor ungdomsgård? Om du tycker det, så har vi skilda åsikter, och då kan du respektera det istället för att bli arg på mig. 

Jag respekterar att du tycker att jag är pantad, men jag blir otroligt irriterad av tanken att du kanske blir förälder en dag och sen inte kommer att veta vad det innebär för folk runt omkring dig! 


En dag på stan.

Kategori: Allmänt

Hej hej!

Kom hem för ett tag sen från stan. Mycket trevligt, dock var det kalltkalltkallt:/ Blåste kallt vid vattnet speciellt. Men det var mysigt i alla fall. Med mig var Dennis och Nelson. Kul att få vara på lite äventyr ibland också:) I gallerian så träffade Nelson på två chikompisar också! Dock tyckte han inte att det var så underhållande då han var trött som få. Men det är så kul att träffa på varandra sådär. 

För övrigt är jag glad att Magnus vann Let's dance som jag hoppades på! De var så varma som danspar, man kände speciellt Annikas glädje när de vann, så härligt:) Eftersom jag själv är en person som älskar att vinna så unnar jag verkligen dem vinsten. Men jag vet också hur hemskt det kan kännas att komma 2a, usch. 

Nu blir det middag snart, vi hörs!


En trött Nelson som längtar efter Nybrokajen när det är sommar.

Let's dance.

Kategori: Allmänt

Jag har lagt min röst på Magnus och håller nu tummarna! 

Har för övrigt så otroligt ont i mina tänder då jag var och reglerade tänderna i torsdags. De bytte båge på underkäken, vilket gör att jag knappt kan äta nu:/ Dessutom så har jag fått gummisnoddar... Ja, ni som haft tandställning vet vad jag går igenom. Ni andra kan tänka: munhandikapp. Fy.

Hursomhelst! Hejja Magnus:) Fast Laila är ju grymt duktig hon också. Men Magnus är värd segern på ett mer genuint sätt. 

Ris och ros.

Kategori: Allmänt

Hoppsan... Men äh, tack vem du nu är," föräldern", för du stärker bara det jag sagt i mitt föregående inlägg. Som förresten inte alls var menad att bli en debattartikel. Men, om den nu väckte så starka känslor så kanske jag borde ta till mig det som en bra sak. 

Jag kanske borde skriva om vad som verkar ett nytt hett samtalsämne. Nämligen föräldrar och vuxna som sitter och hånar tonåringar och unga för deras bloggar. Snälla, klipp er och skaffa ett riktigt jobb istället! 

Förlåt om jag trampade någon på tårna.


"Föräldern om Föräldrar, ni har makten!:
Jävligt dåligt försök till debattartikel men bättre skrattmaterial än dina vanliga inlägg."


Föräldrar, ni har makten!

Kategori: Läsvärt!

När jag stod och väntade på pendeln, såg jag att det mittemot mig satt en liten pojke och hans mamma. Pojken höll spelet GTA i sin hand, som hans mamma köpt åt honom. Jag förstår inte, hur tänker man?! 

GTA, eller ";Grand theft auto" som det egentligen heter, är ett spel där man springer runt i städer och lever ett riktigt gangsterliv. Man skjuter människor, sparkar/slår dem till döds för att sen få "pengar" de haft på sig. Man slår sönder rutor på bilar för att rycka dem på gatan. Man har många olika vapen på sig som man "försvarar" sig med. Man går runt och leker rövare, får respekt, brudar och pengar. Och där stod han. Pojken som inte ens vet var barn kommer ifrån (ser det ut som) och håller i spelet. Man ser att han är ivrig i blicken att få komma hem och köra in CDn i sitt Playstation. 

Jag har själv spelat spelet. Det var två somrar sen, och jag tyckte först att det var riktigt hemskt. Sen tyckte jag att det nästan var lite för kul. "HAHAHA, han dog!", skrek man till ibland. Jag och min pojkvän kunde sitta där och spela i timmar. Tidsfördriv på sommarlovet, sen tänkte man inte så mycket längre. Jag vet inte om det är okej att jag tyckte att det var kul att spela det. För nu när jag tänker tillbaks på det, så är det ett sjukt spel! 

Det är ofta man ser småbarn som bara springer runt överallt. De verkar inte ha något hem att faktiskt vara i, eftersom de bara springer runt på gatorna, i centrum eller i stan helt sysslolösa! De är högljudda, har musik som spelas över hela bussen så att alla hör, eller så pratar de om någonting helt olämpligt för deras ålder. Det här är både tjejer och killar. Jag har börjat förstå varför det är såhär. Och det är inte för att barn sitter och suger in massa olämplig media eller springer lös på stan. Det är föräldrarna som bara låter allt gå. Föräldrar som gör massa val åt sina barn som inte överensstämmer deras ålder och erfarenheter. Om man från början sätter regler så ger det resultat. Ok, det finns de som verkligen gör som dem vill, men det kanske är för att de just hamnat i ett gäng där det är barn som får göra lite som de vill där hemma. Det smittar faktiskt av sig på de andra barnen som har regler i hemmet, ungdomar faller så lätt för det där grupptrycket. Man kan som förälder se till att barnen inte behöver strosa runt ute på stan, utan låter sina barn bjuda hem sina vänner så de får se hur det är att faktiskt umgås hemma. Även fast de bara sitter i sina rum, vet man i varje fall var de är någonstans. 

Jag är ingen förälder, men jag tror att det är vi utomstående som ser det farliga i allt det här på ett helt annat sätt. Det är ju från ett annat perspektiv och är lite mer objektivt. Så jag tycker att föräldrar och vuxna ska försöka ta till sig tips från icke-föräldrar. Och framförallt från andra unga som finns mer "på plats" och ser vad som egentligen händer. Enkla saker som man t.ex. kan göra är;

-Engagera dig mer som förälder.
Som jag sa; bjud hem ditt/dina barns vänner och försök föreslå vad de skulle kunna göra istället för att de springer in på sina rum och gömmer sig. T.ex. Om du behöver hjälp med att göra någonting hemma så be om hjälp. De kanske kan få glass när de är klara? Beröm är viktigt! 

-Kommunicera mera! 
Det är svårt att börja tjata när det gått för långt. Ge inte upp med konversationerna. Det händer mycket i unga kroppar och sinnen, samma sätt som vuxna förändras när de är stressade eller åldras. Försök förstå att de faktiskt genomgår otroligt mycket. Att prata med sina barn gör att man lär känna dem mer. Försök även att ha kontakt med barnens vänners föräldrar. Om du har svårt att prata direkt till ditt barn, kan det kännas tryggt att ha en annan förälder som är vän till ditt barn som du kan få prata med.

-Se till att alla föräldrar som är delaktiga i barnets liv är med på samma noter.
Är man en kärnfamilj så skall man se till att båda föräldrarna går efter samma regler. Det är viktigt att båda säger ja och nej till samma saker. Bra kommunikation mellan föräldrar brukar smitta av sig. Det är en otroligt viktig grund. Lever man i skilda familjer och har styvföräldrar så skall det inte finnas några undantag. Det kan vara svårt ibland om föräldrar är osams efter en separation, men tänk, snälla tänk på barnen -det är vi som tyvärr ofta drabbas värst.

-Sätt klara regler!
Känn inte att du sviker ditt barn när du sätter en tid för när de ska vara hemma. Glöm inte att det faktiskt är DU som bestämmer. Något som man kan göra för en kompromiss (för lite äldre barn 14 år och uppåt) är att låta dem vara ute lite längre 1 kväll i veckan på vardagar. 

-Ha koll på vad som händer i skolan.
I skolan så händer det mycket du inte hinner se eller höra. Hälsa gärna på skolan då och då och var med på lektionerna. Det ger dig möjlighet att se vilket ledarskap ditt/dina barn ställs inför. Ibland kan man ifrågasätta om man verkligen tycker att det är en sund miljö för ett barn att vistas i. 

-Skynda långsamt. 
Inga sår läker över en dag, ta den tid det behövs att bygga upp, stärka och bibehålla relationen med dig och ditt/dina barn. 

Det var mina tips. Men jag är ingen expert, absolut inte. Dock har varit yngre, och jag kan se över det som hänt runt omkring om. Jag tror att det är viktigt att föräldrar får stöd. Det är ju ni som ska leda oss genom tonåren tills vi blir vuxna nog att kunna klara oss själva. Att ge oss omtänksamma redskap för att klara den övergångsperioden är a och o i vår uppxäxt!

Veterinären x2.

Kategori: Lilla Nelson<3

Usch, vilken jobbig eftermiddag! Vaccinerade Nelson idag, 12-veckorssprutan. Allt verkade jättebra när vi kom hem. Kissade, bajsade, åt, drack och lekte rövare. Så jag byter om jag sätter på TVn, ser framemot en lugn kväll då jag själv inte mår så bra, fortfarande. 

Sen tittar jag lite närmre på honom och ser i solskenet att han ser röd ut runt ögon och nos... Precis de symtom sköterskan sa att jag skulle kolla efter om han fick en reaktion mot vaccinet. Jag vart så frustrerad och ringde tillbaka till veterinären igen och bokade en akut tid. Och mycket riktigt hade han fått en reaktion:/ Vi fick sitta där några timmar med dropp, han fick även cortison. Stackarn! Men han mår mycket bättre nu i alla fall, tack och lov! ♥

Sen ringde de från närakuten för en timme sen ungefär, och sa att de hade fått återbud på en tid och att jag kunde komma in så de kunde se över min hosta. Trött som en bäver knallade jag dit. Rätt skönt när man bara bor 10 minuter från ett sjukhus faktiskt. Sen att läkaren trodde att jag inbillade att jag höll på att dö var en annan sak. Snacka om att Nelson fick 100000 gånger bättre vård än vad jag fick idag. Han förtjänar allt i den här världen, men jag tycker att jag kommer ganska bra på andra plats. Lite hostmedicin skrev han i varje fall ut. Hoppas jag slipper känna att jag håller på att kräkas varje gång jag börjar hosta nu då. Att jag inte hostar alls vore inte heller fel.

Nu tänkte jag försöka sova (läs: däcka). Dramaten stänger för ikväll, ciao! 

Det blev en ny header istället...

Kategori: Allmänt

Tänkte att jag kunde möblera om här på bloggen istället för att resa på mig och gå till TVn... En ny header blev det. Tycker själv att den blev rätt så fin! Den borde dyka upp för alla under dagen.


Solsken.

Kategori: Allmänt

Dagens spontana tanke: Jag vill bli bruuuuun(are)!!!



Man mår så bra av solen. Helt fantastiskt att humöret bara går upp så fort. Nelson och jag tog en liten kort promenad i det vackra vädret, tror han tycker att det är roligt att gå faktiskt. Om annat är han en kung på att gå i koppel, och bara 12 veckor:D Plutten!<3

Ska försöka att inte somna här inne nu bara. Är så himla trött, och känner att jag inte fått tillräckligt med sömn på några dagar... Får inte missa bussen till vetten, för jag vill inte behöva springa och flåsa. Så tandpetare i ögonen var det! Kanske blir några avsnitt av "Little Brittain". Någon annan som tycker att den serien är underhållande? Igår satt jag och skrattade högt åt alla roligheter, hihi. 



Jag har blivit utmanad.

Kategori: Mer om Stephanie


Yes, av min vän Linda: http://Lindosincage.blogspot.com

Och utmaningen är att jag ska berätta 7 sanningar om mig själv. Here it goes:

-Jag kan inte rita/teckna. Streckgubbar duger bra för mig.

-Jag har drömmar om att lyckas här i livet, riktigt stora drömmar.

-Ostron är ett av det mest avskyvärda skaldjuret jag kan tänka mig få på min tallrik.

-Jag får huvudvärk av ivriga människor.

-Jag tycker att det är roligare att "poängsätta" tjejers utseende än killars. 

-Jag har aldrig haft en riktig bästa kompis.

-Jag har otroligt svårt att lita på människor.

 

Jag utmanar härmed alla som vill bli utmanade...

 

Jag i höstas.

En eftermiddag framför TVn

Kategori: Allmänt

Åhå, väldigt skönt. Som alla andra dagar här hemma:) 

Vädret är sjukt. Ena sekunden är den strålande sol, andra sekunden är det snöstorm(?) Whats up with that?! Dessutom....varför visade 3an samma avsnitt av How i met your mother som de visade igår... Världen håller på att gå under, haha.

Nejdå. Dock är jag inte frisk än, känns lite surt:/ Men imorgon får jag komma ut lite. Nelson ska till veterinären för sin 12-veckorsspruta. Plutten fyller 12 veckor idag, grattis:D 

Höll förresten på att glömma höjdpunkten av denna dag... Mamma har köpt ett våffeljärn! Oh happy day:D Nej, det är top model nu, så jag tänkte inte sitta här och häcka. Ha det så bra!

sjuk.

Kategori: Allmänt

Är sjuk igen...Det är hemskt. Kunde inte komma ur sängen på hela dagen förutom att gå på toa, som jag släpade mig själv till. Efter att ha svalt en ipren nyss så kan jag vara uppe och gå nu. Rastade Nelson också, skönt med lite frisk luft,

Annars så väntar jag just nu på att få se Kenzas lilla vackra ansikte i TVrutan alldeles strax, sen ska jag nog försöka sova lite till...

Så segt att vara sjuk IGEN. Jag var sjuk för inte så länge sen heller. Jag som nästan aldrig är sjuk annars:/  Nåväl, ni får ha det så bra där ute, ät mycket vitaminer så ni slipper bli sjuka! Kram


In a bag of joy.

Kategori: Allmänt

Idag har jag stillat mitt lilla shoppingbegär jag haft i några dagar... Hej ytliga jag! Men jag var "tvungen". Nåja, kanske kommer upp någon bild på vad jag lyckats få hem sen. Det mesta var ju faktiskt sommarsaker som jag tänkte kunde vara bra att ha till dess. 

Annars så ska jag titta på Stockholm Arlanda nu. Tycker att programmet är en stor rip off från Amerikans TV. Lilla söta Sverige kommer aldrig kunna producera snygga "reality program". Det kommer alltid se B ut, tyvärr. Men eftersom jag är flygrädd och är ganska mycket granne med Arlanda så är det ju kul att se vad som händer några kvarter bort. 

Hoppas ni får en trevlig kväll! 


Min älskling<3

Munkbegär.

Kategori: Allmänt

Igår efter simskolan så köpte jag tre munkar som jag tänkte trycka i mig alldeles strax...

Yummy<3


Trött...

Kategori: Allmänt

Har inte sovit så bra inatt, så jag är jättetrött. Ska jobba idag. Mamma har halvdag, så hon kan ta Nelson när jag jobbar. Ska bli kul att komma tillbaks till jobbet ett litet tag faktiskt. Få träffa lite människor för omväxlings skull. 

Ska försöka se om Nelson vill samarbeta lite med att sova en stund så jag slipper drunkna av trötthet på simskolan lite senare... Idag har han nämligen varit väldigt pigg och glad. Jag som är van vid att vi går och lägger oss direkt efter jag tagit ut honom tidigt på morgonen, men inte idag. 

Hoppas ni får en bra dag!

Hjälp...

Kategori: Allmänt

Sommaren närmar sig, och jag håller fortfarande på att vela mellan att köpa den där klockan som jag pratade om förut. Det slog mig att en vit klocka kanske inte är så praktisk. Utan att jag kanske borde satsa på en svart istället...

Ja, så var alltså dagens i-landsproblem publicerat. Svart eller vit, eller båda två? Ingen bra sits jag sitter i... Jag har ju blivit så snål på senare dagar. Helt plötsligt är man "mamma" och ska ta hand om ett annat liv, då av någon modersinstinktskänsla har jag satt lås på plånboken. Kanske lika bra. 

Som sagt, hej i-landsproblem! 

Den...



...Eller denna...


bilder från tritoni.se

Äh! Jag får slinga slant om det...

Mulen tisdag.

Kategori: Allmänt

Hejhej! 

Usch vilket konstigt väder det är idag. Hade hoppats på att få gå en liten promenad, men soffan ser mer inbjudande ut just nu...

Imorse gick vi upp vid halv 8. Nelson är så duktig som sover hela natten nu, vilket ger mig en bra uppladdning. Dock så gick jag ut med honom när vi hade vaknat så han kunde få "uträtta sina behov". Efter det var vi båda fortfarande trötta så vi gick och la oss i soffan och sov till 11. Efter det har det vart full fart, mer eller mindre:) Men nu ligger han och sover i knät (som han alltid gör när jag sitter framför datorn). Det är som han förstår att när matte sitter framför datorn så passar jag på att power-napa så hon får göra det hon ska göra:D Sötnos<3

Funderar på att åka till kista galleria lite senare. Nelson är jätteduktig på att åka buss, men jag vet inte om det är lite tidigt att dra ut honom på såna äventyr. Dock är det ju vardag och då brukar det vara rätt så lugnt där. Man får ha hundar i kista galleria, vilket är toppen tycker jag! 

Nu ska jag försöka förflytta mig till soffan. Men först tänkte jag bara säga en sak till Mona:

Vad kul att du hittade min blogg! Hoppas vi ses snart:) Hälsa tillbaka till pappa Milo och ta hand om dig. Kramar:)

Med en sötnos sovandes i knät<3

Kategori: Allmänt

Hej hej! 

Måndag igen och jag känner att tiden går så himla fort. För exakt en vecka sen var vi påväg till Norrtälje för att hämta Nelson. Jag har nästan kunnat smälta hela äventyret nu, men det känns fortfarande lite overkligt:) 

Ska försöka äta lite frukost snart, vill inte väcka Nelson bara. Det är så varmt och skönt på benen så han får gärna ligga där ett tag till. Tänkte surfa runt lite sålänge och kanske, kaaanske beställa en klocka från Tritoni...Men bara kanske (jag har velat fram och tillbaka om denna klocka sen innan jul).

Nu vaknade en liten plutt till liv...vi hörs! 

Jag skulle kunna bildbomba er...

Kategori: Lilla Nelson<3

.... Men väljer att skriva ett (tråkigt) hederligt inlägg istället. Det var länge sen jag skrev här, av den enkla anledningen; Jag har så mycket annat för mig om dagarna:) Man får väldigt lite gjort här. Och jag kan rekommendera alla ni som letar efter den senaste dieten, prova min. Skaffa-valp-dieten! För jag lovar er, man har så mycket att göra så att man glömmer bort att äta, haha. Men för mig är det ingen fara. För jag har min lilla Nelson som först och främst ska må bra:) Jag klarar mig, färskt vatten finns det gott om, och framförallt så behöver det inte tillagas före servering! :D 

Vi mår hur bra som helst här hemma med andra ord. Nelson har blivit så duktig på att vara ute och göra nr1. o 2. Jag är så stolt över honom! Han är mitt lilla mirakel. O de bästa som finns är att ha honom sovandes i knät när jag tittar på tv. Känna hans närhet och titta på honom när han drömmer! <3 Då kan han t.ex se ut såhär:




Nu måste jag kila, snart kommer min taxi och hämtar mig, för jag ska iväg på utbildning hela dagen! Kramar

Ännu en dag i paradiset.

Kategori: Allmänt

Goddag!  

Lillbusen har sovit hela 4 timmar i sträck nu på morgonen. Vilket ger matte väl behövd skönketssömn:) Dock har han vart så duktig inatt. Bara vaknat 2 gånger och jag kunde "natta" honom efter första gången. Bara lugna ner honom o bära honom tillbaks till kojen. Sen att han kissade precis efter att vi gått ut är ju också helt otroligt!

Annars så förstår jag inte hur vädret bär sig åt nu egentligen. Snö idag igen, blandat med några härliga plusgrader...Man blir ju knäpp! 

Ska fortsätta busa med min lilla mästare här men först ett svar till marku:

Ja, det förblir relativt rakt beroende på vilken hårtyp man har. Men man måste göra om behandlingen när man märker att den börjar försvinna. Det är som hårtoning, det tvättas bort.

En ovanlig tisdag:)

Kategori: Lilla Nelson<3

Nu ligger lillen och sover i knät på mig, så mysigt^^

Passar på att skriva lite när det är lugnt här. Dagen har varit lugn och skön varvat med massa bus o spring. Känns jättebra:) Måste dock erkänna att jag är trött. Hoppas att det går lite bättre med att sova inatt... Men vi får se. Min lilla gnällspik:P

Imorgon väntar en ny spännande dag, skriver mer då. Kram!


Första dygnet.

Kategori: Lilla Nelson<3

Hej! 

Vi här hemma har börjat leva i helt andra vanor än vad vi är vana vid. Att vakna i intervaller är väl rätt så vanligt när man sover. Att vakna och höra en liten valp som gnyr är dock en vardag som för mig blivit verklighet. Från att ha vaknat till flygplan till att vakna av små ynka gnällning. Men även fast jag skönhetssömns-troende i högsta grad så är det inte helt fek att vakna till denna lilla krabat. Han har ju sovit hela kvällen, klart han är pigg mitt i natten:D 

Allt har dock gått jättebra. Och det är jag ju givetvis glad för:) Jag återkommer från doggy-ville när Nelson somnat igen. Får passa på att sova när han gör det, för när han är vaken då är det full fart! Både jag och mamma låg och sov (helt utmattade) på soffan. Nelson sov också, men vi vaknade av att han tittade upp på oss som om vi missat att hans mat o sovklocka ringt och nu var det ju dags att gå upp för att leka!!! Hihi<3

Livet är underbart<3

Kategori: Lilla Nelson<3

Nu ligger han här, vid mina fötter i sin lilla bädd. & jag är lycklig, lyckligare, lyckligast... Han är så underbar! Duktig är han också. Både nummer 1 och 2 har han gjort utomhus. Dock får jag mördande blickar när vi står ute... :D . 

Ville bara berätta att vi levde och att allt gått bra! Nu blir det förhoppningsvis en lyckad "kissrunda". Runda=Nelson står och skakar vid mina skor och tittar argt upp och tänker "Varför kissa här ute i kylan när det jag kan göra det på mattan i hallen?!"


Jag älskar dig!

Snart.....

Kategori: Lilla Nelson<3

Åh, bara några timmar kvar nu. Är helt till mig, förstår verkligen inte att det här händer....Men snart är han hemma. Min älskade Nelson<3


Endast timmar kvar...

Kategori: Allmänt

Tjoho! 

Har precis sett på Pirates of the Carribbean 3, så bra! Samtidigt bubblar alla dessa fjärilar i magen på mig! Wiih:) 

Tänkte berätta lite kort vad jag gjort i helgen. Igår efter att jag jobbat (och oj så tungt det var!) så åkte jag hem och duschade samt bytte om för att åka till Dennis och äta middag med honom och hans familj. Mådde verkligen inge vidare måste jag säga, var alldeles slut från jobbet och min hals höll på att döda mig kändes det som, men av någon konstig anledning så vaknade jag imorse och mådde relativt bra i halsen igen. Jag förstår mig som sagt inte på vad jag fått för konstig sjuka... Nu retas det bara i halsen, så det blir att försöka äta lite lugnande halstabletter ikväll så att jag blir AV MED DET! 

Försöker för övrigt hitta en ersättare för simskolan just nu. Inte det lättaste, så irriterande att inte folk svarar. Ok, jag är sent ute, men jag trodde att jag skulle vara bättre och inte ha ont i halsen. Jag tänker inte vara i vattnet när halsen gör ont, jag vet bara var det slutar. Inte helt ok när jag har en liten hundvalp här hemma heller. Så därför försöker jag tappert hitta en själ som kan jobba åt mig. Vad hände med take one for the team?! 


Nej, nu ska jag försöka att göra något annat sålänge. Här är en bild från plåtningen som jag gjorde förra helgen. Blev rätt så nöjd med resultatet, fast jag velar fortfarande...äh.


Foto: Christopher Grant 

1 dag kvar!!! <3

Kategori: Lilla Nelson<3

Åh herregud, jag känner mig knäsvag. Det känns som att fjärilshuset befinner sig i min mage just nu, och jag njuter av känslan så mycket jag kan. Nelson, imorgon vid den här tiden är du här! Kan inte förstå det:D Det bara bubblar i hela mig. Nu till de sista förberedelserna. Som att längta, längta och längta ännu mer! ♥♥♥



2 dagar kvar!

Kategori: Allmänt

Bara två dagar kvar...jag vågar nästan inte tro på det:D så underbart!

Godmorgon förresten...hehe. Nej, nu måste jag säga att jag är trött på denna sjuka som jag fått. Den verkar smyga på mig nu igen. Mår inge vidare idag faktiskt. Är alldeles "slemming" eller vad man nu ska säga i halsen. USCH! Så det blir att gå raka vägen till apoteket innan jag går till jobbet idag så jag blir av med det här. Måste sova ordentligt ikväll så jag orkar med sista jobbdagen imorgon. Fasen vad veckan gott fort, men ändå har jag vart hemma två dagar. 

Nej, nu ska jag avsluta min frukost och sen ge mig på resterna av kladdkakan som jag bakade igår. Den vart otroligt god, och jag förtjänar efterrätt denna gråa morgon. Jag måste säga att jag även är förbaskat nöjd över vem som åkte ur Let's dance igår. Även fast Bettan inte dansade så bra så var jag trött på den där pajasen. Men ack så gulligt det var när han sa att det bästa han skulle ta med sig från programmet var Laila, aaw. Äh, nog med snyfthistorier, ge mig min kladdkaka! 

Ha en bra dag! 

Äntligen helg!

Kategori: Allmänt

Hej!! Hemma från jobbet igen, och jag är fortfarande "frisk". Kände att det enda som är jobbigt är att prata med människor, men annars så.

Kan ju tillägga att jag inte ser så mycket utan mina glasögon just nu, så det får bli ett kort inlägg. Ska byta om till lite mer myskläder, sen bänkar jag mig framför TVn för resten av kvällen:D Wow, det här är det man längtar efter varje måndag... :P Sen hoppas jag att mamma köpt hem något gott...Blev så himla sugen på dajmtårta, ååh. 

Nu blir det soffmys, hejsvejs och trevlig fredag! 

De första officiella tårarna har fallit (3 dagar kvar!)

Kategori: Lilla Nelson<3

Godmorgon! 

Vilket vackert sätt att börja sin fredag på:) När jag stod och sköljde ur ett tomt paket, så tänkte jag på vad jag skulle hitta på idag. Kanske inhandla lite chips, cola och titta på let's dance. Sen började jag tänka en vecka framåt. Och att jag skulle göra exakt samma sak, fast med Nelson vid min sida. Och då började tårarna spruta, nästan helt okontrollerat, samtidigt som jag skrattar lite halvt hysteriskt... Jag vet inte om det är mina sista tonårshormoner eller om det bara kom från hjärtat, men tanken av att få sitta och titta på TV med sin underbara hund fick mig att bli otroligt glad! Så glad att tårarna trädde fram. & finns det något finare än att gråta glädjetårar?:) 

Tillbaks till min frukost! Hoppas ingen granne såg min lilla scen där, såg att kvartersvärden gick runt, han kanske tror att jag är halvt labil nu och slutar hejja. Helt ok för min del faktiskt... haha. Ha en bra dag!

Lite gamla bilder.

Kategori: Musik och bilder.

Hittade några gamla bilder på min hårddisk som jag fastnade lite för: 


Felicia och jag påväg till Laroy för ett år sen


Jag sommaren 04 (tror jag) med min trehjuling-tisha 


Uttråkad på sommarlovet -05


Jag på vår skolbal 2005. 

Spring -09.

Kategori: Allmänt

Hej våren! Äntligen:) Dock bara för idag. Jag vågar inte tro att det här håller i sig. Det är trotts allt bara mars. Kommer så väl ihåg när klassen skulle åka till fyrishov, jag gick väl kanske i 4an... Hursomhelst skedde denna class trip i början av maj, och vad kom från himlen den dagen? Jo, snö. Haha. Vi får väl hoppas på lite global uppvärmning denna vår då, så kanske vi slipper snö i maj igen...

Har precis varit ute och njutit av det vackra vädret. Jag orkade gå i 20 minuter, och var inte så jättetrött när jag kom innanför dörren igen. Mamma är ledig idag också, så jag slipper vara ensam idag i alla fall. Nu väntar en härlig soppa på bordet som jag ska sleva i mig. 

Hörs sen! 

4 dagar kvar!

Kategori: Allmänt

Är det sant, kan det vara så nära nu?! Ååhh, låt måndag komma nunununu!! :D 

För övrigt sitter jag här hemma, fortfarande lite sjuk, men jag mår mycket bättre idag. Känns väldigt bra. Till och med så att jag tänker pallra mig till jobbet imorgon. Jag känner dock att det är bra att jag är hemma idag och vilar upp mig. Mitt huvud gör fortfarande lite ont. Samt min nacke, undrar varför just den ska göra så ont... Nåväl, blir väl att spendera denna dag med att titta på TV. Kanske försöker ta en kort promenad för att testa min rörelseförmåga. Inte så mycket att komma med när man går runt på några kvadratmeter här hemma. Inte direkt bedömande för om jag är jobbduglig eller inte. 

Hoppas ni mår bra i alla fall! Kram

oförändrad status...

Kategori: Lilla Nelson<3

Mår inte så mycket bättre, tyvärr. Såfort jag reser mig upp snurrar allt som om jag skulle haft en alldeles för hög promille i blodet. Ringde till jobbet och sa att jag förblir hemma imorgon också. Känner att det inte kommer att bli bättre (jag vet, inte värst optimistiskt), men jag får hoppas att jag märker någon förändring! 

Något som är lite jobbigt är att jag har ont i nacken som få. Vet inte, men hela min kropp känns som att den håller på att gå sönder:/ Inte sådär jättemysigt. 

Men, som jag nämnde tidigare idag så går jag bara runt och är varm om hjärtat. Jag har ju någonting att längta till, och det är inte vad som helst. Min söta, sockersöta och underbara Nelson<3 Utan att tjata (och tro mig, jag kan verkligen tjata) så är han verkligen min lilla "glädjespruta". Kanske inte det bästa ordet som förklarar, men jag blir totalt överlycklig av att bara tänka på honom!


Här var man frisk och hade världens underbaraste i famnen<3 Snart blir båda minnen till verklighet!

Jag snorar vidare framför Tyra Banks show.

Kategori: Allmänt

Måste säga att dagens program är jättebra. Det handlar om svarta kvinnor som vill göra allt för att få ljusare hy och se mer ljusa ut. Wow säger jag bara, hemskt!!

Nu ska jag försöka proppa i chips. Dock smakar allt jag stoppar i mig äckligt. Den här sjuksmaken man får i munnen när man mår dåligt förstör ytterligare ens tid när man är sjuk. Man får ju inte äta vad man vill:/ Men jag får väl skylla mig själv, sån gottegris som jag är:)

5 dagar kvar - sjuk.

Kategori: Allmänt

Goddag.

Jag har kämpat mig upp för att kunna stå på benen ett tag idag. Jag är sjuk, och fattar inte hur det kunde gå så fort. Igår kväll kände jag mig hängig och köpte lite kan jang för att bli piggare och förebygga att något skulle bryta ut. men jag var för sent ute, tyvärr. Efter att jag borstat tänderna gick det bara utför (och då var klockan bara 10). Jag började må illa och kände mig kall. När jag väl la mig i sängen kände jag att jag hade feber. Min säng brann samtidigt som jag frös. Inte alls en härlig känsla. Sen vaknade jag vid sjutiden imorse och var helt borta. Min hals strejkade när jag försökte svälja (vilket den visserligen fortfarande gör), och mitt huvud dunkade som en bas. Det var bara att acceptera det faktum att jag inte skulle kunna jobba idag, så jag tog telefonen och ringde in mig sjuk. Ingen annan kan jobba istället för mig, känner mig som en "svikare" eller hur man nu vackert skulle säga det. Det var verkligen inte den här veckan som jag skulle bli sjuk, men det är samtidigt någonting jag inte kan hjälpa. 

Hursomhelst, bara 5 dagar, sen hörs dedär söta tassarna på golvet. Jag har i alla fall någonting underbart att tänka på när jag mår som jag mår just nu! <3

6 dagar kvar.

Kategori: Lilla Nelson<3


Nelson, jag längtar så mycket efter dig! Men dagarna går så fort förbi:) Men jag förstår fortfarande inte att det bara är 6 dagar kvar:D

Är det sånt här man som svensk står för?!

Kategori: Läsvärt!

Jag måste säga att jag är rent ut sagt förbannad! Hur kan migrationsverket få fortsätta med sin värdelösa "verksamhet"? Varför tar de in människor de ändå vill sära från sina familjer och skicka tillbaka. Det är liksom "välkommen till underbara Sverige, vi ger ger lite arbetstillstånd och vi finns här för er blablabla". 1 och ett halvt år senare: "Ja, vi förstår att ni skapat ett nytt liv här, men ni kan tyvärr inte stanna, hejdååå". 

Ursäkta, men varför gör man såhär?! Finns det ingen jävla logisk uträkning som tydliggör hur ni ska hantera flyktingar utan att förstöra deras liv ännu mer? Antingen släpps dem in och får stanna, eller så säger man nej från början.

Idag fick jag säga hejdå till en arbetskollega som jag kommit att tycka om väldigt mycket. Hennes arbetstillstånd rök idag, och hon måste bort från landet inom snar framtid. Här har hon gått och jobbat vitt, betalat räkningar och berikat Sveriges fattiga, fallande BMP, vad får hon? En spark i röven av härliga migrationsverket. Och ett riktigt heartstab på köpet. 

Hur länge ska vi Svenskar gå och acceptera det här? Kan vi ärligt talat acceptera att folk behandlas såhär. Kan vi stå för glada, varma Sverige när sånt här händer. Och tro mig, det händer varje dag tack vare alldeles för hemskt ansvarstagande från regeringen, kommuner och framförallt migrationsverket. 

För tänk om vi skulle behöva fly härifrån och vi startat ett helt nytt liv någonstans, och får sedan veta att vi inte får vara kvar. Skulle vi acceptera det? Vi ståtliga västerlänningar... Nej, vi skulle bli så förbannade och stämma landet om inget. Jag är trött, frustrerad och ledsen, sånt här får bara inte hända! 

7 dagar kvar.

Kategori: Allmänt

Godmorgon! 

Trött som en strut sitter jag här och slänger i mig min frukost. Ska försöka packa ihop mina saker för en lång dag fylld av massa jobb. Först waynés och sen simskolan. Dubbelt upp med andra ord! Måste dock säga att det känns fantastiskt att gå och längta efter någonting hela tiden. Det är som jag sa igår, bara att ta på sig hårdhandskarna och gilla läget. För även om man är trött och grå så kommer det bättre tider. Rättare sagt; underbara tider. 

Dessutom är det någon plusgrad ute och våren är på väg på riktigt nu (hoppas jag!). Ikväll ska jag dessutom färdigställa min ansökan till skolan jag vill börja på i höst. 

Måste börja göra mig iordning nu, ha en bra dag! 

MARS.

Kategori: Allmänt

För exakt ett år sen tog den mesta ångesten slut, men den finns kvar än, tyvärr. Den kryper fram lite då och då, och tyvärr har jag svårt att ta det med en nypa salt. Men livet har sina ups and downs, i guess. Tänk att man inte kan flytta ifrån ovädret, istället kommer torkan. (och för er som inte alls hänger med; .för exakt ett år sen sov vi här i huset för första natten, vi flyttade ifrån mitt barndomshem, till där jag bor med min mamma nu)

Sen vill jag säga att det är denna månad det smäller! Om en vecka och 1 dag så bor min lilla Nelson här hos oss, och det känns helt fantastiskt! :D Var och hälsade på honom idag. Han var lika underbar som vanligt, men jag kan inte vänta tills han är här hemma och jag får pyssla om honom när jag vill. Iiiih:)

Annars har jag haft en slitsam helg. Gick och la mig alldeles för sent i fredags, vilket gjorde plåtningen väldigt påfrestande under lördagen. Mitt humör gick upp pch ned, men jag hoppas att någonting bra klämdes fram. Sen att jag och Dennis pratade om allt möjligt in på småtimmarna lördag natt/söndag morgon gjorde det inte heller bättre...

Nu väntar 1 veckas jobb. Varje dag=jobb. Bara att börja slita, en stor belöning väntar. Nu kör vi!