stephaniesliv

sea, sun and fun

Kategori: Allmänt


Godkväll! 
Har spenderat helgen ute i skärgården med min pojkvän och hans familj. Som vanligt så har jag haft det jätte bra. Svårt att inte ha det med såna underbara människor, min andra familj. Vi har myst i solen, spelat kort och njutit av att ha semester. Dock körde jag lite work out på kvällen och satte pojkvännen i drift. P.s har fortfarande träningsvärk i magen! 

Det blir lätt så när man inte är van att träna en viss kroppsdel. Gick tillbaka till mina vanliga motionsvanor. Power walking! Idag blev det ungefär 1 mil. Tog en runda runt norra Väsby och provade min nya outfit. Hittade nämligen lite nya träningskläder i fredags som legat hemma och väntat på att få invigas! Det blev ett par härliga springskor, ett linne och ett par byxor som är klimatanpassade, vilket gör det skönare att bli varm när man går. Dessutom tajtar det till bakdelen riktigt bra...haha. På skömt å sido, måste jag säga att jag är riktigt nöjd med mina köp. Fyndade dessutom ett par seglarskor från Rockport som sitter åt lite. Får vänta med att gå in dem då jag har rejäla skavsår på hälarna vilket inte är så skönt. Dessutom hittade jag en väldigt fin Klänning från Miss Sixty på MQ's sommarrea. Ett oväntat inköp, men är jätte nöjd ändå. Perfekt när sommaren börjar ge kyligare kvällar. Gör sig bra till en mysig utekväll på en härlig uteservering. Tillsammans med klänningen blev det en accessoar som är het i höst, nämligen en basker. Vet inte hur het jag är i basker, men enligt mamma passar jag i det mesta, så jag chansar vilt och testar. 

Har annars fördrivit dagen med att baka scones. De blev otroligt goda. Tänkte till och med dela med mig av detta galet goda recept som är ett magrare val om man vill njuta av scones utan att tänka på midjemåttet! Receptet är förresten mitt egna:)

Till c.a 6 medelsmå scones
20 min. baktid.

Sätt ungen på 
2 och en halv dl vanligt mjöl + 2 dl dinkelmjöl (spelt) 
2 tsk bakpulver
1 halv tsk salt
2 dl mjölk (gärna sojamjölk)
En stor matsked creme fraiche 


Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda båda mjölsorterna, bakpulvret och saltet med en gaffel noga.
Häll sedan i creme fraichen och blanda igen så att degen blir klumpig och häll sedan i mjölken lite i taget. Rör om med händerna.

Blir degen för kladdig så häller du bara i lite mer dinkelmjöl tills det går att rulla ihop små bollar. 

Platta sedan ut dem så att de blir lite mer platta än runda och stick hål i dem med en gaffel. 
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt gräddas i mitten av ugnen i 10 min.

Låt dig njutas av dessa scones med en kopp te, som en riktig engelskman! :)

Ska försöka koncentrera mig på att se Dexter nu. Men först, en sommarbild jag tog när jag kom hem igår från sjön...
vid hagängen

/S

hemlängtan is over (i alla fall för mig)

Kategori: Allmänt

Och så är jag hemma igen. Hemma på riktigt, och det känns riktigt skönt. Jag har haft en sjukt underbar semester som jag spenderat med de jag älskar och bryr mig om mest. Så jag kan verkligen inte klaga. Men jag kan heller inte klaga över att få komma hem, duscha mig helt ren och sova i min egna säng. Borta bra men hemma bäst stämmer perfekt. 

Medan jag varit borta på min semester har det hänt lite saker i världen. Tyvärr är det inte så värst mycket som jag orkar engagera mig i, men, saker som att Erik kom in på Hyper Island måste nämnas, så grattis till dig! Nästan allt annat som jag fått höra om vad som pågått i världen är rätt ointressant då jag har fått uppleva hur det känns att bläddra igenom en HEL skvallertidning (med finare ord: en kvällstidning. Samma blaska, annat namn). Herregud. När ska sk*ten bojkottas? Jag brukar inte bli så uppröd över saker som inte angår mig. Men snälla, snälla media, vi har verkligen inte med saken att göra. Jag struntar i om Carl Philip kraschar med sina racer bilar, guess what, ALLA racer förare gör det i början av sin karriär...ja Svensson, prova själv att ställa om ditt liv från att köra husvagn till att köra en bil i sån fart som de gör. Bara tanken av det ger säkert många våta drömmar om att få göra det men har ingen aning om hur det egentligen är att vara kändis, att vara prins,att vara någon bad boy som är åtalad. Men, hur magiskt skulle det vara om ditt liv stod som omslag på någon kvällstidning? Ganska kränkande va? Ja, och det är så hemskt många som inte vill att FRA-lagen skall införskaffas. Låt mig bara fråga hur många av dem som köper tidningar som hänt extra, expressen eller aftonblade för att gotta sig in i människors privatlivt? Lägg ner. Det jag säger att jag fått nog, och till den dagen majoriteten också fått det tar jag mig frihet att be om ursäkt för de människor som drabbas av detta sjuka ting som vi i vardagen kallar media (pengar, makt och efterfrågan).

Jag tänker verkligen på alla människor som somnar hungriga i natt. Alla dem som är lika gammal som jag, men som saknar utbildning. Alla de som saknar föräldrar. Det finns så mycket som vi borde lägga vår uppmärksamhet på. Min hemlängtan från semestern är över men det finns folk som aldrig kommer kunna komma hem. Familjer vars hem tagits ifrån dem. Sen finns de dem som hatar bara för att de har för lite att älska. Människor som saknar förståelse. Hade det varit annorlunda om vi varje dag läste dödsannonserna för människor som varje dag dör av aids, i krig eller av naturkatastrofer? Hade vi agerat mer eller hade de ersatt våra folkhjältar vi kallar kändisar? Vi riktar mer uppmärksamhet åt människor som går utan underkläder i L.A än till människor och organisationer som försöker bekämpa fattigdomen. Alla kan göra någonting. Alla ni skvallertanter som betalar för era skvallerbiblar kan öppna plånboken och ge de korvören till människor som behöver det istället. Bara ett tips...

Jag är snart 20 år. Lever inte på nån stor lön (bor visserligen hemma), men jag försöker göra någonting. Jag har bestämd mig för att bli fadder och har ansökt om det. Att klaga och inte agera själv är meningslöst, så jag tänkte bara göra det klart, att jag faktiskt gör någonting. Jag uppmanar samtidigt att vi unga försöker vända på trenden nu. Det är dags att förstå att med dagens ekonomiproblem och annat viktigt som vuxna prioriterar gör att de lätt sållar bort sånt som många (alla) vuxna VET är viktigt för framtiden. Många lever dock inte som de lär ut, vilket skapar problem för oss unga att veta vad vi ska göra åt de oundvikliga problem som kommer att drabba oss i framtiden. Jag vill inte tillhöra en egoistisk generation. Jag vill tillhöra en generation och en tid som gjorde det möjligt att förändra våra vanor. Jag vill tillhöra en tid där mänskligheten stod i fokus. Missförstå mig inte nu. Jag är inget större fan av Di Leva, men att "du och jag är miraklet", är något fler borde ta till sig av. Det är en sanning.

Vissa av oss får bara några chanser i livet att ta riktigt stora beslut. Beslut som rör oss själva men som kommer beröra nära och kära eller andra, på ett eller annat sätt. Ta de få chanserna och tänk ett steg längre. Vi påverkas alla av andras beslut, så försök att låta dina beslut påverka någon/andra positivt. 

För att låta mindre upprörd vill jag bara påpeka att ja, det här är väl också en slags media. Jag kanske påverkar någon som läser detta. Utan någon avsikt från min sida. Det kanske är dubbelmoral, vilket bara visar hur vi alla hamnar i fällan av denna frihet som media har givit oss. 

släkten är bäst!

Kategori: Allmänt

Godkväll! 
Idag har jag roat mig med att ha träffat en liten del av släkten. Två hedersgäster anlände tidigt imorse till arlanda. Åkte över till min gammelmoster i Kallhäll för att träffa dem. Den ena bor i Trinidad (där jag delvis kommer ifrån), och den andra bor i staterna. Det var verkligen kul att se dem, eftersom det händer väldigt sällan att man åker över till varandra. Fick samtidigt träffa mina sockersöta sysslingar, massa kärlek till dem! Får träffa dem när jag kommer tillbaks från havet.

Packa, packa och packa. Känns som att det är den enda jag gjort nu då man åker fram och tillbaka överallt. Men jag ser fram emot att få åka iväg imorgon. Även om det var så g a l e t skönt att sova i min egna säng igår natt. Ska försöka att inte packa för mycket nu. Får åka i mina stövlar kanske, så jag sparar plats.

Ska försöka fälla ihop skärmen nu och koppla av med mamma och mormor. Kanske tar och läser ut min bok också, men det är samtidigt smart att spara slutet till nästa vecka då jag guppar runt på vattnet. Hoppas på några riktigt grymma soldagar så jag kan få min bränna påbättrad. 
 
Hoppas livet rullar på här hemma. Kanske får tillgång till internet någon dag.
Tjollahopp!


Back in town .

Kategori: Allmänt


Åh, välkommen hem Stephanie. Känns bra att vara tillbaks i the crib igen. Inte för att skryta, men jag har lantluften kvar i armhålorna då jag inte orkat ta en dusch än! mmm, yumm.... Ingenting riktigt intressant på TV sen man kom hem. X-effekt på MTV, följt av Next. Petade sedan i mig lite mat för att sedan, för första gången i mitt liv, titta på ett avsnitt av Tila Tequila bruden och gänget. Ja, wow eller vad man nu säger. Jag får väl suga in min stolthet och säga att jag måste se nästa avsnitt för att se vart allting leder. MTV's program har ett sätt att sätta sig i hjärnan och längta efter mer. Nåväl, de har inte köpt in Gynning än, so i guess it's OK.

Det var mys att få kontakt med omvärlden igen, på riktigt. Imorgon får jag träffa några till och fira Steffie's hemkomst från Belgien! Ska bli sjukt kul att träffa henne och höra allt som hänt där borta. Skulle velat åka och hälsa på henne när hon var där nere, men nu är det försent då hon, om allt gått som det ska, har landat på arlanda för någon timme sen. 
WELCOME HOME! :) Sen saknar jag Felicia också, det var länge sen jag träffade henne så jag tänkte ringa henne ikväll. Liksom Linn. Hope you pick up.

Kan inte ljuga om att jag blivit besatt av tiesto's "In the dark". Ger mig inspiration till att bli kreativ. I alla fall med kroppen. Som att gå ut och dansa en hel kväll, eller bara ta på sig träningskläderna och springa dit benen tar mig. 5 poäng till Mr.T för denna magi.


Ska försöka bli lite mer 08 och fräscha upp mig en aning nu. Duschen kallar och låter min lathet få vila i soffan medan jag unnar mig något så underbart som vårt kommunala vatten. Som avslut på det här inlägget kan jag väl bifoga en eller annan bild från den mysiga resa som vi gjort senaste veckan. C.a 100 mil har vi rest. 
Enjoy.

Roadtrip


O'hoj från landet!

Kategori: Allmänt


Hej hå! Nu har vi tagit oss från dalarna till hälsingland. Med andra ord, ännu mer ute på landet. Men livet går sakta och det känns verkligen som att man har semester. Något som dock inte är så skönt är att jag åkt på en förkylning. Nej, det är verkligen inte så mysigt. Men det finns de som har det värre och jag är rätt glad att den inte så hemskt retsam för min semester.

Ja, vad har man gjort egentligen? Hm, var ute och joggade i söndags faktiskt. Det var skönt. Måndag blev jag ju sjuk, så inge mer work out för min del. Någonting häftigt som vi gjorde var att vi körde upp till toppen av ett berg och såg på ett vindkraftvrerk. Jag säger bara en sak, JA FÖR VINDKRAFT. Och skitsnacket med att de låter, nä, de är inte så hemskt som många tror. Om det handlar om min och allas framtid på denna planet behövs fler såna snurror på denna planet för att vi ska kunna fortsätta finnas till. För övrigt var det väldigt häftigt att se de jätte lika armarna som snurrade runt, runt, runt.

Det känns rätt dåligt att sitta här ute och ha internet. Känns så att säga, rätt fel! Men samtidigt är det rätt skönt att kolla allt som hänt runt om i världen, eller ens egna värld, typ facebook! Ska kolla mailen och se om några av jobb ansökningarna gett svar, min gissning på det är nej nej nej. Nåväl, vi får se hur det går med det.

Nu ska vi gå ner till sjön och försöka klappa några får på vägen. Hoppas det inte börjar regna, men det ser inte så ljust ut från alla håll på himlen.

På återseende back in town!
hasta la vista bejbos.

smr och semester.

Kategori: Allmänt

Ja, äntligen har man semester! Men det känns lite tomt att inte behöva gå till jobbet. After worken igår var kort, men trevlig. Kommer sakna det, men kommer definitivt njuta av den tiden som jag inte jobbar. Idag har jag träffat Linn. Det var mysigt att ligga i solen och prata. Sen kokade vi pasta och hackade upp lite sallad och grönsaker, stekte lite halloumi, kan ju säga att det var heaven! så mumsigt, men vi blev nästan övermätta av det. Sen skulle Linn och hennes kompis Maria iväg på galapremiären av Mamma mia. Vill se den sen när jag kommer tillbaks från dalarna tror jag, om jag hinner klämma in det.

Kommande veckor är ganska välplanerade. Såhär ser det ungefär ut:

-Imorgon åker jag till dalarna med min kärlek 
-Kommer hem från dalarna ons el. tors v.28
-V.29 båtsemester

Från Tunisien -08

Emellan allt det där vill jag hinna gå ut, parta lite samt åka på någon kryssning. En applåd för semestern säger jag bara, HURRA:D
 
Sedan blir det nytt jobb v.30, förmodligen. Ska bli spännande, men kommer vara där ungefär en månad. Sen får jag se var benen och livet bär mig. Längtar till att inte behöva gå i skolan i höst i alla fall! 

Ikväll ska jag roa mig med att packa så jag är förberedd till imorgon. Kanske slår på någon film också, om jag orkar. Är så sjukt trött (av att inte göra någonting). 

It will all get better with time

Kategori: Allmänt


God dag! 
Vaknade för ungefär en halvtimme sen. Har suttit och ätit frukost med Travel chanel i bakgrunden. Låter inte helt fel att åka runt i Egypten och titta på gammal historia. Det får mig att tänka på hur mycket jag vill resa runt i världen. Men jag känner mig ändå inte riktigt redo för att ta allt på en gång. Dessutom lider jag av flygrädsla. Det är något jag får leva med, det är bara hemskt dagen då jag ska flyga, men själva semestern är inte alls lika hemsk, snarare tvärtom. Det är lustigt hur kroppen visar sån avsky mot en sån kraft. Hur ens psyke sätts under sådan stress för att försöka fly från en upplevelse som för hjärnan och kroppen innebär kaos. Ska försöka hitta något sätt att bearbeta min fobi. Hörde att det finns en ny metod inom kbt. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Läste sen i min kompis blogg som handlar om hennes sommarjobb i Belgien. Vill bara passa på att skicka massa kramar till henne då det inte alltid är så lätt att flytta hemifrån och börja jobba. Snart kommer hon hem, vilket måste vara väldigt skönt, så jag säger bara: You go girl, du klarar det här:) 

Ska snart ta och göra mig i ordning för att gå till stationen, igen. Tack busstrejken, tack! Funderar på att ta min nya klänning som jag köpte förra veckan, men det kanske blir för kallt, så jag får se...

Ciao.

1 day to go!

Kategori: Allmänt


Hello.
De senaste dagarna har bara gått till att jobba, jobba och åter igen jobba. Men i söndags tog jag mig tid att lyxa till det med en ansiktsmask. Var faktiskt riktigt skönt, något jag borde göra mer ofta (bara för att känna mig lite extra speciell..haha) 



I Söndags åkte jag även över till min käre pojkvän efter jobbet och såg på Spanien-Tyskland. Måste säga att det var väldigt  kul att Spanien vann! 

Något som dock är väldigt tråkigt är denna busstrejk som tagit form i hela Stockholms län. Kanske dags att ta ansvar nu? Väldigt många drabbas av det här, och mitt tålamod håller på att rinna ut för tillfället. Ok, att gå 45 minuter till tåget är väl ingen större katastrof, men efter två dagar nu, börjar det bli lite plågsamt att veta att det här händer bara för att några inte kan vara sams. Men det gör väl inget, min semester börjar på fredag! Sista dagen jag jobbar blir imorgon, vilket firas med en liten after work där det ska förtäras lite pizza:D. Ska bli så skönt att få ta det lugnt. 

I måndags satt jag och lyssnade på Lifehouse's album "No name face". Mmm, i say: Love, love and love. 
"Everything" är kanske den vackraste låt jag någonsin hört, och den skall spelas på vårt bröllop, så är det bara:).

Skulle där med vilja avsluta detta inlägg med den finaste sångtexten någonsin skriven. 

LIfehouse - "Everything"
Find Me Here
Speak To Me
I Want To Feel You
I Need To Hear You

You Are The Light
That's Leading Me
To The Place
Where I Find Peace Again

You Are The Strength
That Keeps Me Walking
You Are The Hope
That Keeps Me Trusting

You Are The Life
To My Soul
You Are My Purpose
You Are Everything

And How Can I
Stand Here With You
And Not Be Moved By You
Would You Tell Me
How Could It Be
Any Better Than This
You Calm The Storms
You Give Me Rest
You Hold Me In Your Hands
You Won't Let Me Fall

You Still My Heart
And You Take My Breath Away
Would You Take Me In
Would You Take Me Deeper Now

And How Can I
Stand Here With You
And Not Be Moved By You
Would You Tell Me
How Could It Be
Any Better Than This

And How Can I
Stand Here With You
And Not Be Moved By You
Would You Tell Me
How Could It Be
Any Better Than This

'cause You're All I Want
You Are All I Need
You Are Everything
Everything

You Are All I Want
You Are All I Need
You Are Everything
Everything

You Are All I Want
You Are All I Need
You Are Everything
Everything

You Are All I Want
You Are All I Need
You Are Everything
Everything

And How Can I
Stand Here With You
And Not Be Moved By You
Would You Tell Me
How Could It Be
Any Better Than This

And How Can I
Stand Here With You
And Not Be Moved By You
Would You Tell Me
How Could It Be
Any Better
Any Better Than This

Would You Tell Me
How Could It Be
Any Better Than This