stephaniesliv

Foodporn

Kategori: Allmänt

Hallååå! 

Jag tänkte bara uppdatera lite snabbt med ett humsmostips. Alltså är man en som jag som blir sugen på sött och gott på jobbet eller vill bara ha något snabbt och gott innan man ställer sig och lagar mat? Se hit! Haha :) nejmen när vi va på Yasuragi i veckan väcktes min kärlek till raw-bakning. Rawfood är desto jobbigare att laga då det ska stå och "puttra" i 42 gradet i 10 timmar. Snacks däremot är lite lättare. Höftade lite och producerade världens godaste chockladboll. Fritt från vitt socker och sjukt god. Ett plus att det är en energikick som medföjler är bara ett plus. Ser de inte goda ut? De är de också! Testa! Tar typ 10 minuter att göra dem :) 


Recept på raw-chockladboll


Typ 2 dl mixade nötter. Jag använde cashew, hassel och pumpakärnor

2-3 matskedar raw kakao

C.a 10 urkärnade dadlar

Kokosflingor att rulla i 

Mixa ihop nötterna i en matberedare eller stavmixer (jag använde en stavmixer o de gick kalas men man får gröpa ur o mixa om några ggr). Mixa nötterna först så de blir lite mjölaktiga och lägg dem sedan i en egen skål. Häll sedan i kakaon.

Mixa sedan dadlarna så att de blir som en creme. 

Blanda i dadelcremen så att de blir en bra ganska torr mix men ändå så att det går att forma till små bollar. 

Rulla sedan bollarna i kokosflingorna 

Hihi mitt eget recept! Allvarligt jättegoda och typ samma smak som en vanlig kokosboll   

/Enjoy




Kommentarer


Kommentera inlägget här: